W jaki sposób uzyskać wynik z dwóch tabel?

0

Witam.

Mam tabelke

[Cart_Product]

  1. id
  2. product_id
  3. Quantity

[product]
1.name
2.price

W jaki sposób mogę pobrać za pomocą jednego zapytania Quantity z Cart_Product oraz wszystko z Product ?

0

Napisałem to w uproszczeniu, już poprawiam.

[cart_product]
-id
-product_id referencja do id w tabeli product

  • quantity

[product]
-id
-name
-price
-category_id

0

Tak po ludzku - co chcesz uzyskać w wyniku zapytania?

0

rozumiem, że chcesz pobrać dane o produkcie z tabeli [product] i sprawdzić jaka jest ilość tego produktu, to zaciągasz z tabeli [card_product]
zapytanie z aliasami bo bardzo lubię je stosować :)

SELECT
P.id
, P.name
,CP.quantity
FROM
Product AS P
JOIN Card_product AS CP ON (P.id = CP.product_id) -- bo rozumiem że product_id to jest ID produktu z tabeli [product]

w selekcie musisz wskazać kolumny które chcesz wyświetlić ja w przykładzie wyświetliłem tylko id produktu , nazwę produktu z tabeli [product] i ilość z tabeli [card_product]

fajne przykłady masz na stronie anonco.pl/sql

0
FrankoMejso napisał(a):

W jaki sposób mogę pobrać za pomocą jednego zapytania Quantity z Cart_Product oraz wszystko z Product ?

select p.*, cp.quantity from Product p, Cart_Product cp where p.id=cp.product_id
0

Dziękuje serdecznie za odpowiedzi, udało się :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1