Jak uzyskac wynik z edit1???

0

Czy moze ktos wie jak zrobic procedurke ktora, po wcisnieciu przycisku na formie np button1, obliczy wynik z zawartości edit1 i wyswietli go w edit2???

Zawartosc edit1 moze byc np taka : ((2*2)^4) /3+5-19--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

c : integer; //nasz wynik

c := a + b;
edit2.text := inttostr(c);

0

Ziomber jemu raczej nie chodziło o to.
A co do pytania, to PRZEJRZYJ KODY ŹRÓDŁOWE!

0

Ziomber dzieki za odpowiedz ale nie oto chodzi to by bylo za latwe...
Chodzi mi o to że w edit1 jeden jest taki ciag znakow: ((2*2)^4) /3+5-19 , np wpisany przez uzytkownika jak zamienic go na wynik???--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Sorry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie chce mi sie kodu pisać: ale powiem co jak zrobić;

Spotkajmy się na gg to spróbuję odpowiedzieć na pytnei -teraz u mnie jest 35 stopni celsjusza (na dworze) i żygac się chce myśląc :)

0

Już mówiłem, w kodach źródłowych jest taki program. Dodam iż nazywa się IAlgo

0

To co ze w zrodlach jest taki program... On sie do niczego nie nadaje. Jak go sciagnalem to sie okazalo ze umie tylko dodawac odejmowac dzielic i mnozyc dwie liczby... Dla mnie to jest az smieszne co za problem zrobic cos takiego...--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Jak masz taki program to zrobienie innych działań matematycznych jest "śmiesznie" proste.

0

No to jak to jest smiesznie proste to daj mi kod...--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Powinieneś samemu spróbować to napisać zamiast pisać "daj mi kod", nauczyłbyś się czegoś nowego. A jak załóźmy nie umiesz to napisz w czym masz problem, lub zapytaj się o metode a nie gotowe rozwiązanie. Kodu nie chce mi się teraz pisać, nie mam na to czasu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0