Tworzenie Gry!!!

0

Jeśli ktoś podjął by się pomocy przy pisaniu gry (dowolna, szukam pomysłów). Napisaną w OpenGL, przy pomocy (najlepiej Delphi, może być Visual C). Ja zajął bym się muzyką, i troszke kodem. Poszukuję porządnego kodera, i dobrego grafika. Może do mnie napisać [email protected].

0

Jezeli chcesz pisac gre pod Opengl to wybierz raczej Visual C, da sie wiecej wycisnac ze sprzetu :-) --Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

0

A własnie jak juz jest mowa o OpenGl to czy ktos mogl mi podac strone na ktorej jest jaki dobry kurs??? (tylko ze w Delphi)--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Czy naprawde nikt nie zna strony z dobrym kursem OpenGl??--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Oczywisce kursow OpenGLa jest mnostwo... ale do C++. Jakby ten C++ byl jakims najwspanialszym jezykiem programowania :[[. Mi udalo sie znalezc jakies tutoriale NeHe, w formacie pdf, co prawda to tez do C++, ale na koncu kazdego rozdzialu zdarza sie ze jest link do kodu napisanego w Delphi !!--sys:> logout....

0

Artykul o Openglw Delphi znajduje sie na stronie Borlanda. Polecam tez stronke www.opengl.org niestety po angielsku. Wiekszosc kursow jest w C/C++ poniewaz jest to "naturalny" jezyk OpenGl. Jezlei chceci napisac cos naprawde szybkiego to musicie niestety pisac w C :( --Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

0

patrz na moj świeży post...--Vroc

0

Vroc napisał:
patrz na moj świeży post...
&gt
&gt--
&gtVroc
&gt&ltDelphi Knight&gt

To chyba do mnie. Post przeczytalem. W swoim poscie nigdzie nie napisalem ze delphi to shit. Uwazam je za bardzo dobre narzedzie, ale gry pod opengl bym w nim nie napisal. Tworcy bibliotek Opengl tworzyli je wlasnie z mysla o jezyku C. Nie bede zreszta teraz pisal o zaletach i wadach tego czy tamtego narzedzia czy jezyku programowania. Uwielbiam Pascala za przejzystosc kodu, ale wszystkie gry 3d wykorzystujace OpenGl powstaja w C, to chyba o czyms swiadczy?--Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1