Transfer plkuff

0

Jak za pomocą ServerSocket i ClientSocket,(a może za pomocą czegoś innego?) zrobić program,który umożliwi zdalne zarządzanie plikami??--DELPHIRULEZ

0

Hmm jeżeli chodzi o przesyłanie plików to moim zdaniem najlepsze są Client i server przesyłające Stream-y. Jest to opisane w pomocy Delphi. Jeżeli będziesz miał z tym kłopot zgłoś się :)))) A z chęcią pomogę {browar}
--Delphi 6; Pozdrawiam eSka :-)

0

eska: napisz coś więcej na forum, jakies fragmenty kodu... plizzz, bo moj help do delphi jest do d**y--Vroc

0

włąsnie eska dzis cię cały dzien na GG napadam... kopsnij coś wiecej np meilem--DELPHI RULEZ

0

Rano mnie nie było bo spałem teraz jestem jeszcze na gg ale nie wiem jak długo będe...
To jest kod programu który przed chwilką napisałem

var
MS: TMemoryStream;
begin
MS := TMemoryStream.Create; * utworzenia strumienia
try
Ms.LoadFromFile('tu ścieżka i jakiś plik'); *Wgranie do strumienia pliku
NMStrm.PostIt(MS); * wysłanie Strumienia
finally
MS.Free; *zwolnienie strumienia
end;
end;

procedure TForm1.NMStrmServMSG(Sender: TComponent; const sFrom: String;
strm: TStream);
var
SS: TMemoryStream;

begin
SS := TMemoryStream.Create; *utworzenia strumienia

try
SS.CopyFrom(strm, strm.size); *odebranie strum. i zapianie go w strumieniu SS
ss.SaveToFile('tu ścieżka i jakiś plik'); *zapisanie strumienia do pliku
finally
SS.Free; *zwolnienie strumienia
end;
end;

no i to wszystko--Delphi 6; Pozdrawiam eSka :-)

0

taaa. to i jest rozwiązanie ale mi chodziło o ClientSocket i Server Socket a nie NMStrm--DELPHI RULEZ

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1