tp - tablice :(

0

Mam taki problem:
Oto czesc naglowkowa:
TYPE
rec = 50;
pol = 2;
t1 = ARRAY[rec] of STRING;
t2 = ARRAY[pol] of t1;
VAR
tab : t2;

BEGIN
Write('login: ');
Readln(tab[1][1]);
Write('pass: ');
Readln(tab[1][2]);
Write(tab[1][1],' ',tab[1][2]);

Problem w tym, ze jak tak robie to dla wprowadzonych danych:
login: pupa
pass: pupa123

Wypisuje:
p p

Jak zrobic zeby wypisal wszystko - podstawowe pytanie? :(

--Pozdrawiam
Gw

0

for cos do cos
for cos2 do cos 2
Write(tab[cos][cos2],' ',tab[cos][cos2]);

0
uses crt;
type t1 =array[1..20] of string;
var tab:t1;
begin
writeln('haslo');
readln(tab[1]);
write(tab[1],' ');
readln;
end.

W tym przypadku wyświetla cały login z hasłem zrób to samo--Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

Ostatnie - nie bardzo rozumiem, bo to jednowymiarowa tablica, tam jest miejsce tylko na haslo, a ja chce aby byl tez login, zeby pozniej mozna bylo wpisac do pliku wartosci a nastepnie porownywac je z innymi danymi.--Pozdrawiam
Gw

0

pozwolilem sobie zmodyfikowac ten programik, a wiec t1 jest od 1 do 2 czyli tablica ma dwa miejsca (login i haslo)

uses crt;
type t1 =array[1..2] of string;
var tab:t1;
begin
write('login'); readln(tab[1]);
write('haslo'); readln(tab[2]);
write(tab[1],' - ',tab[2]);
readkey;
end.

--Lardux

0

Ok i teraz chce odczytac haslo dla czwartego loginu to jak bedzie?--Pozdrawiam
Gw

0

grekkk napisał:
Ok i teraz chce odczytac haslo dla czwartego loginu to jak bedzie?
&gt
Tpo zrób sobei tablice rekordów i sobe odczytuj --Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1