Pomocy!!! z kolorami :)

0

Pochwalony
Błagam! Pomóżcie mi!
Jeżeli wiesz jak zmienić kolor jakiś np. w integer'ze (np. 7654393) na kolor HTML'a, czyli np.: #FFFFFF to bardzo proszę o pomoc mi w tym, oraz opisanie danej czynności. Z góry dzięki----
Patryk Kiciński
[email protected]
http://www.PAST-SKRIPTUM.prv.pl
http://www.STRONEK.prv.pl
http://www.FIRMS.prv.pl
GG : #2975390

0

Szukaj 2 miesiące temu postu w rodzaju HTML to Hex, albo kolory HTML. Tam była funkcja zamieniająca.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Sorki, szukałem cały Wrzesień, Październik i Sierpień, ale nic nie znalazłem (albo jestem ślepy albo nie wiem). Czy mógłbyś mi podać to polecenie jak znasz?? (jeżeli nie znasz, nie zmuszaj się do szukania, chciałbym to wiedzieć tylko dla własnej satysfakcji :) ). Ale dzięki chociaż za to.
Pa----
Patryk Kiciński
[email protected]
http://www.PAST-SKRIPTUM.prv.pl
http://www.STRONEK.prv.pl
http://www.FIRMS.prv.pl
GG : #2975390

0

KiteK napisał:
Sorki, szukałem cały Wrzesień, Październik i Sierpień, ale nic nie znalazłem (albo jestem ślepy albo nie wiem). Czy mógłbyś mi podać to polecenie jak znasz??

Wpisz w wyszukiwarce HEX :)
A te funkcjie to
StringToColor
ColorToRgb
czy jakies takie inne

tyle że jak uzyskasz kolor w zapisie #FFFFFF (biały)
to do HTMLa musisz odwrócić kolejność kolejnych dwu cyfr
tzn że jak otrzymasz #802500 to do HTML powinno być #002580--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Jak byście mogli to mi też prześlijcie:
wiktor_programmer@op.pl------------------------------------------------------------------------
Uwielbiam programować

W razie problemu, ksišżka pomoże

0

function ColorToHtml(c: TColor): string;
var
s: string;
begin
s := IntToHex(c, 6);
Result := s[5]+s[6]+s[3]+s[4]+s[1]+s[2];
end;--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

var
Kolor : TColor;
begin
Kolor := 7654393;
ShowMessage(Format('#%.2x%.2x%.2x',
[GetRValue(Kolor),
GetGValue(Kolor),
GetBValue(Kolor)]));
end;---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1