TreeView pytanko

0

mam taki kodzik
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
if tree.Selected = nil then begin
tree.Items.Clear
end
else
tree.Items.Item[tree.Selected.SelectedIndex].Text:='ssss';
end;

mam w treeview jakies dane
i chce zrobic tak jak nacisne na jakis item to potem moge zmienic napis na nim ale jakos mi to nie wychodzi
probowalem
z tree.selected
tree.selected.count
tree.selected.index i nic
i jak zorbic zeby wykryte było zaznaczenie konkretnego item i wykryte zaznaczienie w ogole jakiegokolwiek itema bo jakos nie wiem jak zapisac

if tree.selected not nil
nie dziala pozdrawiam ---= pozdrawiam Oskar =- (delphi 6 GG:2792614)

0

sciema napisał:
if tree.selected not nil
nie dziala pozdrawiam

Raczej: if tree.selected <> nil then--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

a wie ktos coś w sprawie pierwszej cześci mojego pytania ??---= pozdrawiam Oskar =- (delphi 6 GG:2792614)

0

daj TreeView1.ReadOnly:=False--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

ale ja mam ustawione na false---= pozdrawiam Oskar =- (delphi 6 GG:2792614)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1