pytanko

0

Witam wszystkich mam putnko pewnie dla was wyda sie głupie ale ja dopiero zaczynom i nie wiem czy to jest spowodane gdy napisze prosty program nie ważne jaki gdy chce zobaczyć czy działa tzn. jak wygląda klikam na run i nic sie nie dzieje nie pojawia się zaden bląd wygląda to tak jak by pokazal i <font color="white">wrucił </span><font color="red"> [ort] </span>so tp ale strasznie szybko nawet nie zdarze się <font color="white">przyjżeć</span> <font color="red"> [ort] </span>jak to wygląda czym to jeste spowodane , z góry dzięki za odpowiedz

0

a jak włanczasz delphi i masz samom forme i klikasz run to dzieje się tak samo ???

[email protected]

0

Jeżeli piszesz program bez formy, w stylu Pascala, to daj przed końcowym "end." Readln (swoją drogą mógłbyś sie postarać pisać normalnie).

0

Dominiki nie Readln tylko ReadKey ;)

0

ReadLn - dobrze
reakkey - wyskakuje błąd

Program Project1;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses SysUtils;

begin
Write('cos');
Readln;
// Insert user code here
end.

0

Dominiki nie Readln tylko ReadKey ;)

No jak nie jak tak ?? :-) . W Delphi nie ma czegoś takiego jak ReadKey, natominiast i w Delphi i w Pascalu Readln bez parametru na końcu programu daje własnie efekt, ze wyłącza sie on dopiero po naciśnięciu klawisza...

0

sorka ze tak napisałem chodziło mi o pascal "ReadLn" działa i jeste ok wielkie dzięki za odp

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1