Folder jako partycja.

0

Wiecie jak zrobic zeby jakis folder byl widoszny w winshit jako partycja? Delphi ofk.--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

to trza stworzyć dysk wirtualny :]

A ja mam programik właśnie do takiego czegoś

ale nie dam ci kodu :]]]]
tylko powiem jak :]

musisz uruchomić z delphi np. plik bat a w nim

linijka

subst Z: C:\katalog\jako\dysk

czyli

subst [litera dysku + ":" ] [katalog]

0

A jak można usuwać taki dysk (hmmmm może sam się usuwa??)!!!

0

jak ponownie włączysz wina to ich już nie będzie ale mozna je jeszcze usunąć:

subst :Z /d

subst [litera + ":"] /d

0

Swietne fajnie jest zobaczyc nowa partycje w moim komputerze. Ale czy mozna zrobic cos takiego:

subst Z: c:\folder + e:\folderek

zeby jak otworze w moim komputerze dysk z: to zeby pokazalo mi sie zawartosc katalogu c:\folder i e:\folderek. Chyba jasno sie wyrazilem
--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

ZIOMBER napisał:
to trza stworzyć dysk wirtualny :]

A ja mam programik właśnie do takiego czegoś

ale nie dam ci kodu :]]]]
tylko powiem jak :]

musisz uruchomić z delphi np. plik bat a w nim

linijka

subst Z: C:\katalog\jako\dysk

czyli

subst [litera dysku + ":" ] [katalog]

Czy pod "doświadczonym" winem też działa?--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Raczej nie, skąd mam wiedzieć ;)

0

Ej Imperior tamta odpoweidz raczej nie... to do innego postu :] hehe ale sie złozyło :]

To działa pod win 98 chyba win 95 i na pewno pod Win Me co do xp i 2k nie sprawdzałem :]

0

pod xp też działa--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

hehe, zajefajne:&gt&gt&gt&gt&gt--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0