Exe jako folder

Odpowiedz Nowy wątek
2015-02-04 17:19
Xix
0

Jak sprawić by w mojej aplikacji znajdowały się pliki i jak można je potem otworzyć za pomocą innych programów ( najlepiej komendami z cmd ). Na przykład ktoś otwiera mój program a otwiera się notatnik lub przeglądarka fotografii z otwartym plikiem który jest w moim exe. Chciałbym też uwzględnić że ktoś może zmienić nazwę mojemu exe.

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 17:23
0

Może funkcja system()?
http://www.cplusplus.com/reference/cstdlib/system/

edytowany 3x, ostatnio: Proxima, 2015-02-04 17:25

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 17:42
Xix
0

Nie ogarniam tego. Jak tego użyć ?

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 17:46
0

Z tego co zrozumiałem chcesz z programu wywoływać jakieś polecenia cmd.

system("dir") // wywołuje dir w powłoce systemowej

Wpisujesz w parametrze poprostu to, co chcesz aby zostalo przekazane do konsoli poleceń.

edytowany 3x, ostatnio: Proxima, 2015-02-04 17:47

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 17:50
Xix
0

Tak ale dzięki nim chcę otworzyć mój exe. Po prostu do exe podobno mażna pakować inne pliki. Chciałbym tak zrobić ale też móc otwierać te pliki
za pomocą domyślnego programu. Chcę to zrobić w cmd bo komend cmd mogę używać w wielu językach.

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 17:54
Xix
0

A <ort>załużmy</ort> że może być bez cmd.

edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2015-02-04 20:06

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 17:59
0

Czekaj, czyli do exe chcesz wstawić np. obrazek i ten obrazek otworzyć za pomocą zewnętrznego programu?

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 18:04
Xix
0

Tak. Np txt za pomocą notatnika.

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 18:06
Xix
0

Było chyba coś takiego że żeby dostać się do środka to trzeba zrobić z ukośnikiem na początku "/nazwaplkiku.txt" ale jak go otwożyć za pomocą czegoś.

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 19:02
Król parkietu
1

Może funkcja WinAPI typu ShellExecute? Więcej na MSDN.

Pozostało 580 znaków

2015-02-04 19:19
Xix
0

No może być bez cmd byle był folder. Wiem jak korzystać z samego cmd w moim programie ale chodzi mi o to bym jeszcze mugł się dostać do wnętrza mojego exe. O to głównie.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0