logo_transparent.gif na stronie głównej

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-31 00:58
0

Ten temat chyba nie powinien trafić do tego działu, ale nie widzę bardziej odpowiedniego.
Na stronie głównej znajduje sie obrazek logo_transparent.gif. Zapisałem kod stronki u siebie i mimo że w kodzie ten obrazek ma adres bezwzględny, nie jest wyświetlany. Jak to się dzieje? Pytam z ciekawości, ponieważ nie spotkałem się z czymś takim.

//przenioslem bo to problem programistyczny - a chodzi oczywiscie o strone 4p - M

Pozostało 580 znaków

2006-08-31 10:42
nav
0

logo_transparent.gif to pusty gif. Został dodany, aby logo w headerze było klikalne.
http://4programmers.net/templates/NewAge/imageset/gfx/logo_transparent.gif

A tło headera siedzi w css, więc przeglądarka tego nie ściągnie (nie spotkałem się z żadną, która to potrafi).


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-08-31 11:44
0

Jeszcze jedno pytanko do tego tematu.

Jak to jest, że nie mogę otworzyć obrazka tła bezpośrednio, wchodząc na adres: http://www.4programmers.net/images/header_topleft.gif, a przeglądarka może to ściągnąć (otwierając portal)?

Pozostało 580 znaków

2006-08-31 13:07
0
lord_didger napisał(a)

Jeszcze jedno pytanko do tego tematu.

Jak to jest, że nie mogę otworzyć obrazka tła bezpośrednio, wchodząc na adres: http://www.4programmers.net/images/header_topleft.gif, a przeglądarka może to ściągnąć (otwierając portal)?

http://4programmers.net/templates/NewAge/theme/images/header_topleft.gif [???]

Pozostało 580 znaków

2006-08-31 16:24
0

bo to jest ścieżka względna względem arkusza stylów


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0