Paskudztwo na stronie głównej ustawień profilu

2

Na stronie głównej ustawień profilu jest przycisk do sponsorowania — wygląda paskudnie:

paskuda.png

Coś mu się style rozjechały. Albo z natury taki ohydny. :D

0

To nie problem ciemnego motywu na GH?

0

U mnie jest OK, nie ma nic ciemnego.


PS Nie mam włączonego trybu ciemnego na GitHubie.

1
danek napisał(a):

To nie problem ciemnego motywu na GH?

W GitHub mam ustawiony jasny motyw, więc to chyba nie to.

0

No a masz ciemne menu na 4p?

0

To czym jest ów skrót GH? Bo nie ogarniam. Menu na 4p mam ciemne, ale na jasnym jest tak samo:

menu.png

1

+1, u mnie wygląda tak samo (tj. z czarną ramką), Windows/Chrome
https://github.com/sponsors/adam-boduch/button

To chyba przez ten fragment:

<meta name="theme-color" content="#1e2327">
0

Dorobić ciemny motyw do 4p i problem zniknie.

0

To jaka to przeglądarka?


PS U mnie zarówno na Firefoxie 84.0, jak i na Chromium 87.0.4280.88 nie widać.


PS2 Zarówno będąc zalogowanym, jak i wylogowanym z GitHuba, zarówno z ciemnym, jak i z jasnym motywem.


PS3 Może masz jakieś własne style? Lub rozszerzenia zmieniające style? Lub to inna przeglądarka (Opera?)?


PS4 Dla jasności – nie mam żadnych rozszerzeń zmieniających style ani własnych arkuszy stylów.

0

Udało mi się w narzędziach deweloperskich uzyskać efekt, który wygląda podobnie jak Twój (przy okazji: u Ciebie ten kolor czarnopodobny nie jest czarny #000000, tylko #121212 :) ). Tak to u mnie wygląda:

4p-shadow-fur-coyote.png

Na zrzucie widać zmieniony CSS. Starałem się zmienić minimalnie; zmieniłem trzy rzeczy:

  1. zmieniłem paletę z RGBA na RGB (usunąłem ostatni argument);
  2. dodałem trzecią czwartą wartość do box-shadow (10px) (już były trzy);
  3. wyłączyłem deklarację box-shadow: none.

Oczywiście to nie świadczy o przyczynie problemu. Ale może pomoże.


UPDATE: Poprawiłem błędy, zamieściłem lepszy zrzut.


UPDATE2: Poprawiłem definicję koloru czarnego.

1

@Silv: u mnie w Edge ten cień jest ignorowany:

style.png

Problem najpewniej wskazał @Markuz post wcześniej — tło strony z przyciskiem (na GitHub) jest ciemne i pewnie dlatego tak się dzieje. Ale nie jestem ekspertem od webówki, więc zdaje się na wiedzę innych.

0

@furious programming: ciemny motyw Githuba. Kojarzę, że od czasu jak na taki tam zmieniłem ten guzik na 4p się zmienił

0

U mnie tego nie ma, ale chyba szukacie za głęboko. Prawdopodobnie macie background-color:#111 w elemencie iframe albo body w iframe. Musicie tylko sprawdzić skąd się wziął, czy pochodzi z klasy mb-3, tagu body w iframe, czy skądś indziej.

0

Przycisk jest zaciągany z Githuba jak widać w kodzie źródłowym. Wydaje mi się że to ma związek z wprowadzeniem trybu ciemnego na GH. U mnie jest ok, chyba bug po ich stronie.

0

Coś się naprawiło właśnie? Bo u mnie już wygląda normalnie.

0

A u mnie nadal to samo.

0

No to jadąc w górę hierarchii zbadaj, który element ma ustawione ciemne tło. Może też pomóc Ctrl+F5.

0

@-daniel-: no właśnie żaden. :D

0

A ten obrazek nie jest zaciągany z githuba?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1