[Apache] Mod_rewrite dla istniejących plików

0

Witam, czy da się zrobić zasadę RewriteRule aby zadziałała też gdy w żądaniu podano istniejący plik ? Tj. jak wpiszę (.*) skrypt.php?$1 to uruchamia skrypt.php ale tylko jak plik nie istnieje, jak istnieje to go wyświetla po prostu

0

Nie da się w ten sposób mod_rewrite działa zanim jeszcze zostanie wysłane żądanie do httpd, nie można sprawdzić czy dany plik istnieje. Może pasowałoby:

(.*\.(php|php3|php5|html|htm|css)) $1 [L]
(.*) skrypt.php?$1 [L]
0

zrób to prościej, właczaj zawsze skrypt.php?$1 i w nim sprawdzaj czy istnieje tamten plik, jesli tak to header('location') jesli nie to zostan w tym pliku php..

0

Hmm... Czy mi się wydaje, czy autorowi chodzi o odwrotny skutek?

0
Adam.Pilorz napisał(a)

Hmm... Czy mi się wydaje, czy autorowi chodzi o odwrotny skutek?

mea culpa [wstyd]

0

dobra, to gdzie mogę znaleźć jakiś dobry art o mod_rewrite i najlepiej po polsku, nigdzie nie mogę znaleźć np co znaczy to !-F w RewriteCond albo [L]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1