Dlaczego nie działa w Operze?!

0

Dlaczego ten kod JavaScriptu nie chce działać pod Operą?

http://alfa.icis.pcz.pl/~izzy/aha/menu.htm

0

Bo
document.all[...]
Jest obecny tylko w IE

0

Zaryzykowałbym stwierdzenia, że w ogóle nie ma czegoś takiego, jak document.all... Polecam http://www.w3schools.com/htmldom/dom_obj_document.asp

0
spc napisał(a)

Bo
document.all[...]
Jest obecny tylko w IE

...akurat document.all nie ma tu nic do rzeczy [!!!]
Opera go obsługuje, nawet Firefox mimo błędu wykonuje poprawnie taki kod :/

0
piechnat napisał(a)

...akurat document.all nie ma tu nic do rzeczy [!!!]
Opera go obsługuje, nawet Firefox mimo błędu wykonuje poprawnie taki kod :/

Hmmm... Zaskoczyles mnie.. Musze sprawdzic, ale jakis czas temu jeszcze tak bylo :p

0
Adam.Pilorz napisał(a)

Zaryzykowałbym stwierdzenia, że w ogóle nie ma czegoś takiego, jak document.all...

no to dużo ryzykujesz bo to tak jakbyś powiedział że nie masz dyndającej płyty pod lusterkiem w samochodzie bo nie jest ona opisana w parametrach samochodu

0

Widzisz, jest różnica pomiędzy samochodem, który można uszkodzić, a językiem, który jest sprecyzowany i już. Językiem programowania gwoli ścisłości (pomińmy dyskusję, czy JavaScript można nazwać językiem programowania czy nie). Dla mnie jak czegoś nie ma w specyfikacji tak JS, jak (X)HTML, XML, CSS itp. to nie istnieje. Wyjątkiem są ewentualne elementy CSS, które jawnie są określone jako zdefiniowane tylko w Mozilli, czyli te, które rozpoczynają się od -moz-.

0
Adam.Pilorz napisał(a)

a językiem, który jest sprecyzowany i już. (...) Dla mnie jak czegoś nie ma w specyfikacji tak JS, jak (X)HTML, XML, CSS itp. to nie istnieje.

Może tak jest w nibylandi, ale nie w prawdziwym świecie.. jesli czegoś nie ma w specyfikacji to mozesz tego nie uzywac ale to dalej tam jest i musisz sie z tym liczyć.

0

Ja widzę różnicę między istnieniem w języku, a rozumieniem przez interpretatory tegoż. Ale dalsza dyskusja nie ma sensu, nie tego tyczył wątek...

0
  1. Nie dziala w Operze.
    //jaka masz Opere, ja mam 8 i wszystkie microsoftowe wymysly dzialaja... - m.p
  2. Nie istnieje w specyfikacji jezyka.
  3. O czym w sumie jest ta rozmowa?
0

Dzieki panowie za to jakze piekna dyskusje na temat dokumentacji jezykow programowania :/ ale nie o to mi chodzilo :(
Chcialam uzyskac pomoc - jak poprawic ten skrypcik aby dzialal on pod Opera?
Sciagnelam specjalnie Opere 8.52 - ale nadal przewijanie DIVow mi nie dziala tylko w Operze :/

0

Mogę się mylić, ale chyba doScrollerIE wiąże się z IE ;)
Zobacz jak ten problem jest rozwiązany na:
http://www.dhtmlshock.com/scrollers/APScrollableArea/default.asp

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1