Sesja nie działa dlaczego?

Odpowiedz Nowy wątek
2019-09-11 16:39

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

Lokalizacja: Poland

0

siema, mam w funkcji to tak zrobione.

if($_SESSION['create_time'] <= time()){
$_SESSION = time() + 7200;

reszta kodu do tworzenia konta.....
}

ale nie działa bo dalej można konta tworzyć

edytowany 1x, ostatnio: Programistyczny, 2019-09-11 16:40

Pozostało 580 znaków

2019-09-11 16:56
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Wrocław

0
$_SESSION['create_time'] = time() + 7200;

Pozostało 580 znaków

2019-09-11 17:01

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0
Programistyczny napisał(a):

siema, mam w funkcji to tak zrobione.

if($_SESSION['create_time'] <= time()){
$_SESSION = time() + 7200;

reszta kodu do tworzenia konta.....
}

ale nie działa bo dalej można konta tworzyć

Masz ustawic sesje z nazwą


 $_SESSION['create_time'] = (time() + 7200);

// potem

if( time() >= $_SESSION['create_time'] ) 
{
exit("sesja wygasła");
}
// a tu leci dalej wszystko jesli sesja jest "mniejsza" id aktualnego czasu

Pozostało 580 znaków

2019-09-12 12:34

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

Lokalizacja: Poland

0
Patryk27 napisał(a):
$_SESSION['create_time'] = time() + 7200;

nie działa, nie wiem czemu ale jak porównuję time() >= $_SESSION['create_time']
to brak reakcji jest w ogóle nie sprawdza tego if.
jak wyechowałem to sessja ma wieksza liczbę od time()
ale mimo to if tego w ogóle nie sprawdza

marchewa napisał(a):
Programistyczny napisał(a):

siema, mam w funkcji to tak zrobione.

if($_SESSION['create_time'] <= time()){
$_SESSION = time() + 7200;

reszta kodu do tworzenia konta.....
}

ale nie działa bo dalej można konta tworzyć

Masz ustawic sesje z nazwą


 $_SESSION['create_time'] = (time() + 7200);

// potem

if( time() >= $_SESSION['create_time'] ) 
{
exit("sesja wygasła");
}
// a tu leci dalej wszystko jesli sesja jest "mniejsza" id aktualnego czasu

nie działa dalej. if w ogóle tego nie sprawdza

a i jeszcze dodam ze nie warto w sesji przechowywać czasu przed załozeniem kolejnego konta czy zalogowaniem sie do konta
bo sesje można prosto botem czyscić i spamić. jedyne najlepsze rozwiazanie sprawdzać ostatnie zalogowanie na konto,data utworzenia konta i od tego odjac czas biorąc pod uwage ip.

#edit miałem dodane session_unset i session_destroy przy wylogowaniu, co usuwało mi sesje z czasem.....
temat rozwiązany.

edytowany 2x, ostatnio: Programistyczny, 2019-09-12 13:51

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0