[XHTML 1.0 T] form bez input type=submit :/

0

zrobilem formularz bez przycisku typu submit i przeztalo mi dzialac "submitowanie" formularza po wcisnieciu ENTERa w jakimkolwiek z pol typu text czy password, jak dodam input type=submit to ENTER dziala - dlaczego tak jest i jak obejsc ten problem ?

0

Dać display: none dla przycisku ;)

0

Jest tak dlatego, że Enter wywołuje domyślny przycisk, jakim jest submit - nie ma przycisku to nie ma czym wysłać formularza.

Możesz robić onkeypress (lub onkeydown / up) i jeśli jest Enter, to wysyłać formularz w JS: nawa_formularza.submit();

0

pierwsza pozycja z google: http://ppewww.ph.gla.ac.uk/~flavell/www/formquestion.html

z tego wychodzi że większość przeglądarek traktuje enter jako naciśnięcie submit'a tylko jeśli w formularzu jest jeden input typu text i nic poza tym

druga pozycja z google: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/forms/enter.html

<font size="1" color="gray">(zapytanie: submitting enter)</span>

BTW Co to za jakaś historyjka obrazkowa w google się toczy od kilku dni ? http://www.google.pl/doodle10.html :> to często takie historyjki są bo pierwszy raz widzę, a widzę że już 9 było // a jednak 2 już z nich widziałem

BTW v.2.0 - co się stało z forum że teraz żeby ostatnia emotka była parsowana trzeba jak za daaaawnych złych czasów po niej nacisnąć jeszcze spację ?

0
Dryobates napisał(a)

Dać display: none dla przycisku ;)

oczywiscie sprawdzilem to przed napisaniem tego posta i takie rozwiazanie nie dziala :( !

0
ssnake napisał(a)

oczywiscie sprawdzilem to przed napisaniem tego posta i takie rozwiazanie nie dziala :( !

Daj display: none i visibility: hidden. Jak to nie zadziala to go zamknij w diva i jemu daj taki styl. Na pewno dziala bo sam w systemie ukrywam tyle rzeczy ze glowa boli, nawet jesli trzeba je przykryc iframe :d.

// @Marooned: there seems to be no problem officer ;P

0

Przecież odpowiedź padła - w czym problem?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1