[JS] Przeniesienie fokusu

0

Mam problem bo chcę aby po wejściu na stronkę fokus przenosił się na pole w formularzu po sekundzie, więc robię to tak:

<body onLoad="setTimeout('document.forms[0].elements[0].focus()',1000)">

i wszystko teoretycznie działa, tyle że na IE jak wejdę na stronkę i szybko przełączę się na inną a po kilku sekundach wrócę to czasami (nie wiem od czego to zależy) zastaję błąd JS że nie można przenieść fokusu ponieważ pole nie akceptuje tego, pytanie więc brzmi: jak sprawdzić czy pole jest gotowe na przeniesienie fokusu lub jak inaczej rozwiązać ten problemik.

0

Hmm, a czemu nie tak?
<body onLoad="document.forms[0].elements[0].focus()">

Albo (ja tak robię) dodać

<script>
document.forms[0].elements[0].focus();
</script>

za definicją formularza - najlepiej gdzieś pod koniec strony.

0
Adamo napisał(a)

(..) aby po wejściu na stronkę fokus przenosił się na pole w formularzu po sekundzie (...)

dlatego tak, chcę po sekundzie bo fajniej wygląda bo w js jest jeszcze fajny efekt przy focusie każdego inputa dorobiony a tak to go nie widać (tego efektu a jest taki fajowy że uhhh... normalnie nikt by nie wpadł na taki efekt, to jest najfajnieszy efekt jaki widziałem, ba... to jedyny tego typu efekt jakiego widziałem, przy tym efekcie normalnie kryją sie wszystkie flashowe sztuczki i jeszcze tanio zrobione i w ogóle skromny jestem :])

//ups - mea culpa - nie doczytałem z daleka - M

// do postu poniżej - to był żart, mam taki podrzędny efekt ale już niech se będzie ten błąd a co się będę

0

możesz coś więcej o tym efekcie, tak pięknie opisujesz ...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1