Stworzenie klawisza funkcji w edytorze klasycznym wordpress

0

Cześć, czy jest ktoś w stanie mi pomoc , czy da się dodać przycisk do edytora klasycznego w wordpress. Prosty przycisk, który by tworzył po jego naciśnięciu na przykład - czyli abym mógł takim klawiszem otaczać zaznaczony tekst takim kodem.

<div clas="opis"> </div>

Przeczytałem kilka poradników na blogach, co do takich przycisków. Każdy to radzi, te które wypruwałem niestety nie działały. Być może były to stare artykuły już bez możliwości działania z aktualnymi wersjami wordpressa albo może był tego jakiś inny powód. .

Taka najprostsza forma do jego wywalania, dla zielonych by się przydała. Mam dostęp do pliku php functions szablonu.

Ogólnie coś proste do wdrożenia (dla zielonych), bez jakiś rozbudowanych działań. Może jest ktoś co da radę dać mi jakieś wskazówki w tej kwestii?

0
Cimron napisał(a):

<div clas="opis"> </div>

masz literówkę clas --> class

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1