MessageBox w edytorze tekstu

0

(edytor tekstu) Mam taki kod:

Application.MessageBox('Czy chcesz zakonczyc prace z programem?',
'Test',MB_YesNoCancel + MB_IconQuestion);

Co muszę zrobić aby po kliknięciu na tak program włączył okno z zapisywaniem pliku , na nie zamkną program bez zapisywania

0

 case MessageBox(twoje parametery) of
 mrYes: ;
 mrNo: ;
 mrCancel: ; 
 end;

Mam nadzieje że wszystko jasne jak nie wiesz/nie rozumiesz to pisz

0

procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
begin
if Application.MessageBox('Czy chcesz naprawdę zakończy dzialanie tej aplikacji?','Parlez vous français?',MB_ICONQUESTION+MB_YESNO)=IDYES then
begin
Application.Terminate;
end
else
begin
CanClose:=false;
end;
end;

0
prezes_m napisał(a)

procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
begin
if Application.MessageBox('Czy chcesz naprawdę zakończy dzialanie tej aplikacji?','Parlez vous français?',MB_ICONQUESTION+MB_YESNO)=IDYES then
begin
Application.Terminate;
end
else
begin
CanClose:=false;
end;
end;

a jak to Application.Terminate; się tam znalazło? Zanim zaczniesz dawać rady innym sam poszerz swoją wiedzę

0
prezes_m napisał(a)

procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
begin
if Application.MessageBox('Czy chcesz naprawdę zakończy dzialanie tej aplikacji?','Parlez vous français?',MB_ICONQUESTION+MB_YESNO)=IDYES then
begin
Application.Terminate;
end
else
begin
CanClose:=false;
end;
end;

Przekopiawałeś to ze swojego programu... 8-O [sciana]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1