Najlepsza oferta na hosting

0

Witam, gdzie obecnie jest najlepsza oferta na hosting i domene?
Nazwa.pl to dobry wybór?

1

@Mateusz T:

Na czym by najlepszość miała polegać? Na najniższej cenie?

0

Głównie na cenie, ale też obsługa, szybkość, bezawaryjność, kontakt.
Ogólnie stosunek cena/jakość

2

Osobiście odradzam nazwę, bo cenowo wprawdzie są w miarę OK i póki działa to też jest w miarę OK, ale w razie problemów odbijesz się od ściany - podobny poziom, jakbyś chciał coś załatwić na infolinii Orange. 20 razy Cię przełączą, nikt nic nie wie, przekazują sprawę do innego działu albo innej osoby i ogólnie - moje wspomnienia z nimi to jakaś masakra.

0
Mateusz T napisał(a):

Witam, gdzie obecnie jest najlepsza oferta na hosting i domene?
Nazwa.pl to dobry wybór?

Nie musisz kupować w tej samej firmie hostingu i domeny. Możesz kupić domenę osobno, a hosting sobie załatwić gdzie indziej.

Poza tym i tak tak nie napisałeś, po co ci ten hosting, co chcesz hostować.

2
LukeJL napisał(a):

Poza tym i tak tak nie napisałeś, po co ci ten hosting, co chcesz hostować.

No właśnie...
Jeśli to statyczne strony, bez backendu, to można na GitHub Pages: https://pages.github.com/

1

Ja mam wszystko w cyber folks. Obsluga spoko cena tez nie jest jakas wygórowana

0

A co sądzicie o domena.pl?

0

Co do domen to jeszcze Namecheap jest fajne i tanie.

0
Mateusz T napisał(a):

Witam, gdzie obecnie jest najlepsza oferta na hosting i domene?
Nazwa.pl to dobry wybór?

Cześć, na pewno wybierając naszą firmę nie zawiedziesz się, ani jeżeli chodzi o jakość (szybkość i bezawaryjność) hostingu, ani jeżeli chodzi o obsługę techniczną. Nie chodzi tylko o to, że hosting w nazwa.pl jest najszybszy, ale jako jedyna firma stosujemy np. konteneryzację LXC usług, która podnosi bezpieczeństwo Twoich stron, a także zapewniamy integrację hostingu z siecią CDN w Polsce! Nasze usługi oparte są o technologię CloudHosting o której przeczytasz na https://www.nazwa.pl/technologia-cloudhosting/ . Jeżeli miałbyś jakiekolwiek pytania - zapraszamy do kontaktu, również przez PW na forum!

1

Sorki, ale nazwa nie jest dobrym wyborem od dawna, na każdym miejscu jest pod górkę, jedyny pozytyw to BOK sprawnie odpisuje, ale sprobuj przenieśc domenę. Przekazywanie authinfo poczta tradycyjną :D
Mam nadzieję że tutaj tez nie będą cenzurować negatywnych postów jak na WHT, bo przyczepić się można do wielu aspektów.

1

Mam nadzieję że tutaj tez nie będą cenzurować negatywnych postów jak na WHT, bo przyczepić się można do wielu aspektów.

Jeżeli Twoja negatywna opinia dotyczy tylko kwestii związanej z kodem authinfo i procedurą wydawania tego kodu, to chcielibyśmy wskazać, że o kod wnioskuje się wówczas, gdy chce się transferować domenę do innego operatora. Domena i hosting to dwie różne kwestie. Wniosek o wydanie kodu authinfo można złożyć albo pisemnie, przesyłając go do nas po podpisaniu, albo e-mailowo z podpisem kwalifikowanym, przesyłając go w formacie PDF. Procedura jest stała od lat, a wynika z konieczności zapewnienia bezpieczeństwa domeny. Często zdarza się, że użytkownicy tracą domenę, bo ich informatyk uzyskując kod authinfo przejmuje tę domenę. U nas takie sytuacje są praktycznie wyeliminowane, bo kod może otrzymać tylko osoba uprawniona. I to właśnie weryfikujemy. Rozumiemy, że dla niektórych osób, w tym jednoosobowych firm, gdzie właściciel i informatyk to jedna osoba, może być to kłopot aby wysłać do nas wniosek, ale dla dużych podmiotów, które obsługuje nazwa.pl to jedyne możliwe rozwiązanie. Tam osoba odpowiedzialna za kwestie informatyczne i osoba odpowiedzialna za majątek firmy to zupełnie ktoś inny. A procedura jest taka sama dla każdego.

Jeżeli masz u nas hosting, napisz jakie masz z nim problemy. Czy zgłosiłeś je do Działu Obsługi Klienta? Czy problem nie został rozwiązany? Będziemy wdzięczni za kontakt i wyjaśnienie tej negatywnej opinii o naszych usługach!

Pozdrawiamy!

0

@nazwapl_tk:
screenshot-20220727133556.png

Czemu macie tylko PHP i Node.js?
A gdzie Python? Gdzie C#? Gdzie Java?

1
nazwapl_tk napisał(a):

Mam nadzieję że tutaj tez nie będą cenzurować negatywnych postów jak na WHT, bo przyczepić się można do wielu aspektów.

Jeżeli Twoja negatywna opinia dotyczy tylko kwestii związanej z kodem authinfo i procedurą wydawania tego kodu, to chcielibyśmy wskazać, że o kod wnioskuje się wówczas, gdy chce się transferować domenę do innego operatora. Domena i hosting to dwie różne kwestie. Wniosek o wydanie kodu authinfo można złożyć albo pisemnie, przesyłając go do nas po podpisaniu, albo e-mailowo z podpisem kwalifikowanym, przesyłając go w formacie PDF. Procedura jest stała od lat, a wynika z konieczności zapewnienia bezpieczeństwa domeny. Często zdarza się, że użytkownicy tracą domenę, bo ich informatyk uzyskując kod authinfo przejmuje tę domenę. U nas takie sytuacje są praktycznie wyeliminowane, bo kod może otrzymać tylko osoba uprawniona. I to właśnie weryfikujemy. Rozumiemy, że dla niektórych osób, w tym jednoosobowych firm, gdzie właściciel i informatyk to jedna osoba, może być to kłopot aby wysłać do nas wniosek, ale dla dużych podmiotów, które obsługuje nazwa.pl to jedyne możliwe rozwiązanie. Tam osoba odpowiedzialna za kwestie informatyczne i osoba odpowiedzialna za majątek firmy to zupełnie ktoś inny. A procedura jest taka sama dla każdego.

Jeżeli masz u nas hosting, napisz jakie masz z nim problemy. Czy zgłosiłeś je do Działu Obsługi Klienta? Czy problem nie został rozwiązany? Będziemy wdzięczni za kontakt i wyjaśnienie tej negatywnej opinii o naszych usługach!

Pozdrawiamy!

Ja mam pytanie, ponad rok temu nie dalo sie u was na hostingu odpalac niektorych skryptow node.js (brak uprawnien) zgłaszałem to pod numerem ticketa
XRQ-PWZRR-188
dostałem odpowiedz, ze uruchmienie skryptu a dokladnie tej komendy poprzez SSH
npx create-next-app nextjs-blog --use-npm --example "https://github.com/vercel/next-learn-starter/tree/master/learn-starter"

nie jest mozliwe (zawiesza sie / rzekomo brak uprawnien), naprawiliscie to?
Na innych serwerach takie komendy działaja... (np mydevil)

0
Spine napisał(a):

Czemu macie tylko PHP i Node.js?
A gdzie Python? Gdzie C#? Gdzie Java?

Perl i Python - jak najbardziej. C nie ma na hostingu współdzielonym, Javy podobnie. Zapraszam do przeglądnięcia Pełnej Specyfikacji https://www.nazwa.pl/hosting/

kozakl napisał(a):

Ja mam pytanie, ponad rok temu nie dalo sie u was na hostingu odpalac niektorych skryptow node.js (brak uprawnien) zgłaszałem to pod numerem ticketa
XRQ-PWZRR-188
dostałem odpowiedz, ze uruchmienie skryptu a dokladnie tej komendy poprzez SSH
npx create-next-app nextjs-blog --use-npm --example "https://github.com/vercel/next-learn-starter/tree/master/learn-starter"

nie jest mozliwe (zawiesza sie / rzekomo brak uprawnien), naprawiliscie to?
Na innych serwerach takie komendy działaja... (np mydevil)

Ze względu na technologię CloudHosting, którą wykorzystujemy, są pewne ograniczenia w działaniu aplikacji po stronie backendu. U nas serwer, na który logujesz się przez SSH to nie jest ta sama maszyna, co serwer WWW. Zatem odpalnie skryptu przez SSH nie powoduje, że działa on przez WWW. Node.js został tak przygotowany, aby można było za jego pomocą uruchamiać aplikacje przez WWW. Jeżeli wszystko odbywałoby się na poziomie jednej fizycznej maszyny, wówczas komendy uruchamiające aplikacje Node.js przez SSH powodowałyby udostępnienie tych aplikacji także przez WWW. Technologia CloudHosting to setki serwerów w klastrach wyspecjalizowanych w obsłudze określonych zasobów - WWW, FTP, SSH, baz danych, poczty itd. Dzięki temu moc obliczeniowa, jaką dysponuje użytkownik, jest zagwarantowana na poziomie 4 vCPU i 8 GB RAM, bez oglądania się na sąsiadów (tj. brak wpływu noisy neighbour na działanie stron). Poszczególne procesy są uruchamiane w konteneryzacji LXC. Więcej informacji jest dostępnych na stronie https:// www. nazwa.pl/technologia-cloudhosting/

0
nazwapl_tk napisał(a):
kozakl napisał(a):

Ja mam pytanie, ponad rok temu nie dalo sie u was na hostingu odpalac niektorych skryptow node.js (brak uprawnien) zgłaszałem to pod numerem ticketa
XRQ-PWZRR-188
dostałem odpowiedz, ze uruchmienie skryptu a dokladnie tej komendy poprzez SSH
npx create-next-app nextjs-blog --use-npm --example "https://github.com/vercel/next-learn-starter/tree/master/learn-starter"

nie jest mozliwe (zawiesza sie / rzekomo brak uprawnien), naprawiliscie to?
Na innych serwerach takie komendy działaja... (np mydevil)

Ze względu na technologię CloudHosting, którą wykorzystujemy, są pewne ograniczenia w działaniu aplikacji po stronie backendu. U nas serwer, na który logujesz się przez SSH to nie jest ta sama maszyna, co serwer https://www.nazwa.pl/technologia-cloudhosting/duje, że działa on przez https://www.nazwa.pl/technologia-cloudhosting/a było za jego pomocą uruchamiać aplikacje przez https://www.nazwa.pl/technologia-cloudhosting/ie jednej fizycznej maszyny, wówczas komendy uruchamiające aplikacje Node.js przez SSH powodowałyby udostępnienie tych aplikacji także przez https://www.nazwa.pl/technologia-cloudhosting/w w klastrach wyspecjalizowanych w obsłudze określonych zasobów - https://www.nazwa.pl/technologia-cloudhosting/temu moc obliczeniowa, jaką dysponuje użytkownik, jest zagwarantowana na poziomie 4 vCPU i 8 GB RAM, bez oglądania się na sąsiadów (tj. brak wpływu noisy neighbour na działanie stron). Poszczególne procesy są uruchamiane w konteneryzacji LXC. Więcej informacji jest dostępnych na stronie https://www.nazwa.pl/technologia-cloudhosting/

To jakis automat pisał? 6 razy ten sam link wklejony a dalej nie znam odpowiedzi,
Screenshot 2022-07-27 at 16.20.51.png

Interesuje mnie ta opcje serwerowa, czy wspomniana powyzej przeze mnie komenda zadziała?
moze sprawdzic?

0
kozakl napisał(a):

To jakis automat pisał?

Na to wygląda.
Nie łapie znaku # :]

nazwapl_tk napisał(a):
Spine napisał(a):

A gdzie Python? Gdzie C#? Gdzie Java?

C nie ma na hostingu współdzielonym, Javy podobnie.

0
kozakl napisał(a):

To jakis automat pisał? 6 razy ten sam link wklejony a dalej nie znam odpowiedzi,
Interesuje mnie ta opcje serwerowa, czy wspomniana powyzej przeze mnie komenda zadziała?

Dobry dowcip z tym automatem. Niestety, 4programmers.net jakoś dziwnie zinterpretowało link na końcu i wstawia go usilnie co któryś wyraz.... Zmieniliśmy link, teraz wszystko wygląda tak, jak powinno :)

kozakl napisał(a):

moze sprawdzic?

https://github.com/vercel/next-learn/tree/master/learn-starter -> błąd 404

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1