Jak zrobić pozorny button na iframe?

0

Cześć,

Osadzam stronę na stronie przez iframe. Powiedzmy, że strona nazywa się x, a strona którą "w miniaturce" wrzucam w iframe, to strona y.
Na stronie Y jest pewien button. Chciałbym go "zastąpić"/"przykryć" moim buttonem. Ale w ten sposób, że normalnie się nie klika tego mojego, a ten, co jest na stronie. Rozegrałbym to inaczej, ale nie za bardzo mam możliwość edycji strony Y.

Do tej pory mam to zrobione tak:

#parent {
  width: 200px;
  height: 200px;
  border:solid 1px #000;
}
iframe {
  width:300%;
  height:300%;
  border:0px;
}

#parent > button {
  opacity: 1;
  position:relative;
  float: right;
  right:-265px;
  bottom:125px;
  transition: 0.5s;
  background-color:#808080;
	border-radius:28px;
	border:1px solid #18ab29;
	display:inline-block;
	cursor:pointer;
	color:#ffffff;
	font-family:Arial;
	font-size:15px;
	padding:30px 36px;
	text-decoration:none;
	text-shadow:0px 1px 0px #2f6627;
  width:333px
}

#parent > button {
  opacity: 1;
}  
  </style>
</head>
<div id="parent">
  <iframe src="STRONA Y scrolling="no"></iframe>
  <button>Mój button</button>
</div>

Prosto mówiąc, chciałbym, żeby ten mój button był tylko "atrapą".

0

Nie napisałeś, na czym konkretnie wygląda problem, ale tak:

<iframe src="STRONA Y scrolling="no"></iframe>

Niezamknięty cudzysłów src.


iframe {
  width:300%;
  height:300%;

Jaki te 300% ma sens?

#parent > button {
  transition: 0.5s;

Do czego to transition ma służyć?

Sugeruję sztywne rozmiary IFRAME w px.

A dla BUTTON-a position:absolute w px.

0

@Freja Draco: dzięki za odpowiedź. Możliwe, że coś zjadło bo na kilku forach w różnych językach to dodałem :)
Sam button jest i spoko, ale jak nałożę go na tego buttona ze strony y to widać mojego buttona, a tamtego nie da się kliknąć. Chodzi mi o to, żeby mój button przykrywał tamten button, ale żeby tamten byl klikany, a nie mój :)

1

Wybacz, źle zrozumiałam, co napisałeś.
W takim razie dodaj do CSS swojego buttona pointer-events: none;
i będzie gitara.

https://www.w3schools.com/cssref/css3_pr_pointer-events.asp

0

@Freja Draco: Bajka! Właśnie o to mi chodziło :) Perfekcyjnie śmiga.
No to już skoro tu jestem raz na ruski rok, to poproszę o nakierowanie gdzie i jak szukać :D - chciałbym, żeby ten button w iframe pojawiał się np. tylko w określone dni albo określone godziny. Any ideas? :)

1

@mateusz2209:

Any ideas? :)

JavaScript, ew. PHP.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1