Co zamiast iframe?

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-12 12:35
0

Witam

Szukam czegoś co pozwoli załadować stronę do ramki, która będzie automatycznie dopasowywana do zawartości. Standardowe iframe niestety tak nie działa. Sprawdzałem też cuś takiego:

 <frameset>
    <frame src="ścieżka dostępu do strony" name="tu podaj nazwę ramki" />
</frameset>

ale nie działa.

Pozostało 580 znaków

2011-07-12 12:49
0

Zmienić wielkość ramki iframe za pomocą js. Znajdziesz w sieci sporo skryptów.

Pozostało 580 znaków

2011-07-12 13:14
0

Ok, dzięki, poszukam.

Pozostało 580 znaków

2011-07-12 20:33
0

ew. http://www.hashbangcode.com/blog/using-jquery-load-content-page-without-iframe-536.html

lub szukaj po prostu w google coś typu : how to load content/page to div using jquery

Pozostało 580 znaków

2011-07-18 23:26
0

Przetestowałem chyba z 40 skryptów i jak na złość nie działają :/ Albo błędy w kodzie, których nie mogę wyłapać, albo link do skryptu nieaktualny, albo zwyczajnie nie działa. Trochę śmieszna sprawa z tym iframe. Tak niedoskonałe, a nie ma jakiejś konkretnej alternatywy.

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 00:31
O_o
1

Ja tam kiedyś czytałem sobie o tagu <object> i wyczytałem że da się tam osadzić także zewnętrzną stronę. Wsadziłem object na środek i boczne menu podmieniało JSem zawartość. W3C dało zielony znak, w IE śmigało, w Operze bodajże też ale w FF ( wtedy to chyba beta 3 dopiero była ) nie działało, zaczęło bodajże w pełnej 3 dopiero :D Chyba nie przewidzieli że ktoś tam zechce wsadzić coś innego niż flash :>


O̾..͠o
edytowany 1x, ostatnio: O_o, 2011-07-19 00:32

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 02:36
0
Robster napisał(a)

Przetestowałem chyba z 40 skryptów i jak na złość nie działają :/ Albo błędy w kodzie, których nie mogę wyłapać, albo link do skryptu nieaktualny, albo zwyczajnie nie działa. Trochę śmieszna sprawa z tym iframe. Tak niedoskonałe, a nie ma jakiejś konkretnej alternatywy.

strona w ramce / pobierana przez AJAX musi być z tej samej domeny inaczej nic nie zrobisz - kwestia zabezpieczeń, mate
oczywiście możesz zrobić "proxy" php jak w przykładzie na stronie podanej przez mr.heksa

jeżeli jednak pobierasz z tej samej domeny to używając jQuery skrypt wygląda tak:

$('#id_diva').load('strona.html');

za dużo tu błędów do wyłapywania nie ma


Pół giga extra na dropboxie? Pół giga extra na dropboxie! Tyle wygrać! >>Klik here<<
edytowany 6x, ostatnio: unikalna_nazwa, 2011-07-19 02:54

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 09:20
0

Niestety pobieram z innej domeny :/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0