Bootstrap i CMS- pytanie

0

Witam, ostatnio gdy sobie robiłem strone/projekt to korzystałem z samego flexboxa, z którego fajnie się korzysta nawet. Teraz wychaczyłem coś takiego jak bootstrap, gdzie moge dostosować swoją strone np. do wyświetlania na telefonie, czy jest to najlpopularnieszja tego typu biblioteka i czy warta jest zainteresowania?

Teraz odnośnie CMS, z czego zacząć korzystać na początek?

Dodam, że w róznym stopniu umiem HTML, CSS, JS + podstawy PHP i Node.

3

czy jest to najlpopularnieszja tego typu biblioteka i czy warta jest zainteresowania?

tak

Teraz odnośnie CMS, z czego zacząć korzystać na początek?

wordpress

0
.__. napisał(a):

wordpress

Chcesz mu za psychologa płacić potem? :P

Chociaż w sumie... dobry sposób by się nauczyć, jak nie powinno się kodu pisać xD

0

Bootstrap bardzo fajny i przystępny a co z tym CMS'em, bo nie wiem którego wybrać :D ?

1

Wordpress oczywiscie. Kolega wyzej zaryzykowal takie stwierdzenie bo ten cms ma duzo nieobiektowego kodu i wszystko wykonuje sie linijka po linijce w ogromnych plikach. Natomiast jest to wciaz silnik top1, swietnie sie na nim pozycjonuje strone, duzo osob z niego korzysta i placi za pluginy/modyfikacje. Jak na poczatek przygody z programowaniem to wydaje mi sie spoko opcja + mozliwosc w pozniejszym czasie zeby sobie troche dorobic

2
.__. napisał(a):

Wordpress oczywiscie. Kolega wyzej zaryzykowal takie stwierdzenie bo ten cms ma duzo nieobiektowego kodu i wszystko wykonuje sie linijka po linijce w ogromnych plikach.

W WordPressie zasadniczo nie pracujesz na "dużych plikach" core, tylko robisz child theme i dopisujesz swoje akcje i hooki, samo theme to kwestia kilku plików php, a reszta zostaje, czyli images, js, css, tylko podpinasz i działa.
Dokumentacja jest ok, jak ktoś zna podstawy klepania to jest spacer.

0

Dziękuje serdecznie za odpowiedź

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1