[bootstrap] Pytanie

0

Hej, jestem raczej początkującym webmasterem i mam pytanie.

title

Jak widać na załączonym obrazku mam jeden "row" na całą szerokość strony i niżej 2 "rowy" lecz już podzielone.
Problem polega na tym że potrzebuję miedz blok Game 2 od razu za blokiem Game 1. Lecz przez to że lewy grid jest znacznie dłuższy niż blok gra1 nie mogę tego zrobić.
Miałby ktoś jakąś rade?

1

Przeczytaj tutaj, dokumentacja to najlepsze miejsce na naukę ;P

0

ja ci dam zaraz rowy, chyba do kopania :) masz kolumny przecie
https://v4-alpha.getbootstrap.com/layout/grid/

0
czysteskarpety napisał(a):

ja ci dam zaraz rowy, chyba do kopania :) masz kolumny przecie
https://v4-alpha.getbootstrap.com/layout/grid/

heheh, myślisz że bootstrap 4 dużo lepszy niż bootstrap3?

0

Raczej by go celowo nie pogarszali :P

0

Bootstrapa 4 nie używałem jeszcze i pewnie nie zacznę dopóki nie zniknie 'alpha' :)
W Twoim wypadku zrobiłbym tak:

<div class="row"> row na całą szerokość </div>
<div class="row">
<div class="col-md-4"> panel boczny</div>
<div class="col-md-8">
<div class="row"></div>
</div class="row"></div>
</div>

</div>

Jeśli panel z lewej ma zawsze stałą szerokość to możesz dać div główny z paddingiem o tą szerokość, tam wrzucić panel jako absolute, a reszta(przesunięta o padding) wypełnia całość diva .

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1