Instrukcje sterujące w CSS

Odpowiedz Nowy wątek
2019-02-11 19:00

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

A da się to zrobić w CSS, aby tak było nie używając JavaScript'u, o pseudokodzie:

if (height-rysunku<height-ustalone)then
     return height-rysunku=height-ustalone;
else
    return height-rysunku;
end;

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 19:13

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 32 minuty temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

0

nie, chyba, że wystarczą ci media queries

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 19:14

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0
mr_jaro napisał(a):

nie, chyba, że wystarczą ci media queries

A gdzie o tym mogę poczytać?

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 19:15

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 32 minuty temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

1

w internecie? :D

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 19:29

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0

SASS https://alligator.io/sass/if-else-statements/

i strona projektu: https://sass-lang.com/


Dziura w ścianie gdzie Panowie widzą Panie,
Rick and Morty, season 1.
Szukam tej dziury, jak coś dajcie znać gdzie jest :D
edytowany 1x, ostatnio: youmound, 2019-02-11 19:30

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 19:34

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 32 minuty temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

1

@youmound live tego nie odpali

nie rozumiem? :) - youmound 2019-02-11 19:59
@youmound czego nie rozumiesz? że scss/sass jest kompilowany do css przed użyciem, więc twój pomysł nie zadziała live a tego chce pytający? - mr_jaro 2019-02-11 20:08
to, że jest kompilowany to wiem a czemu miałoby nie działać w końcowym efekcie. w takim razie nie wiem po co są te wymysły jak SASS i inne głupoty :) - youmound 2019-02-11 20:30
@youmound: dlatego, że scss został stworzony by szybciej pisać css, dzielić go na pliki, trzymać kolory jako zmienne ale w w fazie developerskiej, natomiast kod ten nie wykona się nigdy w przeglądarce, a pytającemu zależy na tym, aby if działał względem zmian wielkości okna przeglądarki przez usera, a tutaj mamy już css a nie sass. - mr_jaro 2019-02-11 20:35
@youmound: less to taki sass tylko skompilowany do cssa po stronie przeglądarki, nie, w tym przypadku nie ma rozwiązania i osobiście bym po prostu użył js i się nie przejmował. - mr_jaro 2019-02-11 21:07

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 19:42

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0
mr_jaro napisał(a):

w internecie? :D

A da się określić:

@media all and (min-height:500px){
}

nie dla wysokości minimalnej przeglądarki, tylko dla minimalnej wysokości jakiegoś div.

2019-02-11 20:36

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

A po polsku?

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 20:57

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0
.element:container(width > 99px) {
jestem elementem co mam więcej niż 99px i co mi zrobisz? :/
}

zerżnięte ze stacka
https://stackoverflow.com/que[...]element-instead-of-the-screen

ewentualnie

@element 'div' and (width > 99px) {
  $this {
    jestem jestem elementem o nazwie DIV mam więcej niż 99px i co mi zrobisz? :/

  }

}

Dziura w ścianie gdzie Panowie widzą Panie,
Rick and Morty, season 1.
Szukam tej dziury, jak coś dajcie znać gdzie jest :D
edytowany 1x, ostatnio: youmound, 2019-02-11 20:58

Pozostało 580 znaków

2019-02-11 21:45

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

A ten container w .element:container to czy też jest np.: klasa .tytan.

Pozostało 580 znaków

2019-02-12 09:14

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

A może odpal sobie https://jsfiddle.net/ i sprawdź sam jak to działa :)


Kto nigdy nie zrobił var dupa niech pierwszy rzuci kamień.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0