PHP - Jak sprawdzić który radiobox jest zaznaczony?

0

Jak sprawdzić który radiobox jest zaznaczony?? Szukałem w wielu miejscach ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi...

1

Co to jest "radiobox"?

0
Markuz napisał(a):

Co to jest "radiobox"?

Sorry chodziło o radiobutton :D

0

Zakładając, że chodzi Ci o radio button to sprawdzenie jest stanu przez PHP realizujesz w następujący sposób:

$name_of_radio_button= $_POST ['name_of_radio_button'];

Więcej na ten temat do poczytania tutaj - http://www.learningaboutelectronics.com/Articles/How-to-retrieve-data-from-a-radio-button-with-PHP.php
A jeśli chodzi Ci o coś innego to napisz konkretnie, czego potrzebujesz do szczęścia.

0

Jakbyś wrzucił tez konkretny kod HTML zawierający te radio buttony, to łatwiej by było coś konkretnego napisać.

0
<h3>Jakieś pytanie</h3>
<form action = "voted.php" method = "post">


<label><input type="radio" name="vote"  value = "vote1" checked>Zagłosuj na odpowiedź 1</label>
<label><input type="radio" name="vote" value = "vote2">Zagłosuj na odpowiedź 2</label><br/><br/>
<label><input type="submit" value="Zagłosuj!"/>
</form> ```
0
<?php
var_dump($_POST);

Pokaż wynik po wysłaniu formularza.

0

Wynik PHP po wysłaniu jest pusty

0

No to daj jeszcze w takim razie treść pliku PHP, który powinien zostać odpalony po wysłaniu formularza.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1