Sprawdzenie który JCheckBox jest zaznaczony

2015-01-09 19:34
0

Stworzylem JCheckBoxy i dodalem je do Array.

for (int i = 1;i<=49;i++)
        {
            JCheckBox c = new JCheckBox(String.format("%02d",i));
        panel.add(c);
        liczbyT.add(c);
        }

jak teraz sprawdzic ktory w liczbyT isSelected ?

Pozostało 580 znaków

2015-01-09 20:19
garainz
0

Iterujesz po tablicy, na kazdym elemencie sprawdzasz czy jest zaznaczony I indexy elementow zapisujesz do listy

Pozostało 580 znaków

2015-01-09 21:37
2
ArrayList<Boolean> isCheckBoxSelected = new ArrayList<Boolean>();
for (int i = 0; i < liczbyT.size(); i++) {
    isCheckBoxSelected.add(liczbyT.get(i).isSelected());
}

The quieter you become, the more you are able to hear.

Pozostało 580 znaków

2015-01-09 23:49
0

możesz wziąć sobie też np liste samych wybranych np

        List<JCheckBox> selectedBoxes = liczbyT
                .stream()
                .filter(JCheckBox::isSelected)
                .collect(Collectors.toList());

PROGRAMY NA ZAMÓWIENIE, ZALICZENIA STUDENCKIE, KONFIGURACJA SERWERÓW, SYSTEMÓW I BAZ DANYCH, STRONY INTERNETOWE, POMOC W PROGRAMOWANIU, POPRAWIENIE I OPTYMALIZACJA APLIKACJI
JAVA, C++, LINUX, WWW, SQL, PYTHON
POSIADAM KOMERCYJNE DOŚWIADCZENIE
TANIO, SZYBKO I PORZĄDNIE
Z KOMENTARZAMI OBJAŚNIAJĄCYMI KOD
PISZ NA PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ
CENY JUŻ OD 49,99ZŁ ZA PROGRAM
ZAJMIJ SIĘ TYM CO CIĘ NAPRAWDĘ INTERESUJE!

Pozostało 580 znaków

2015-01-10 08:07
0

Rozumiem powiedzcie tylko dlaczego nie moge odniesc się do metody isSelected() ?user image

Pozostało 580 znaków

2015-01-10 09:11
1

W ten sposób tworzysz listę

List<Checkbox> liczbyT = new ArrayList<>();

czy w taki

List liczbyT = new ArrayList();

Jeżeli w drugim sposobem to musisz jeszcze rzutować elementy na checkboxa jak podpowiada Ci IDE

Pozostało 580 znaków

2015-01-11 08:26
0

OK juz jest ok. Dzieki

Jeśli wątek uważasz za zakończony - rozdaj plusiki pomocnym postom i zaznacz fajeczkę przy poście z rozwiązaniem problemu (możesz także zaakceptować swój post, jeśli zawiera rozwiązanie); - furious programming 2015-01-11 15:56

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0