dziwny wpis w .htaccess

0

Cześć,
W pliku .htaccess umieszczonym w głównym katalogu strony znalazłem dziwny wpis:

1. #Redirect 301 /odnośnik_do_mojej_starej _strony https://odnośnik_do_mojej_nowej_strony_do_analogicznej_treści
2. #Redirect 301 /odnośnik_do_mojej_starej _strony https://odnośnik_do_mojej_nowej_strony_do_analogicznej_treści
3. #^nie_moje_słowo_kluczowe_nie_moje_słowo_kluczowe_nie_moje_słowo_kluczowe.html https://odnośnik_do_strony_innej_firmy.pl/39-nie-moje-słowo-kluczowe [R=301,L]
4. #RewriteRule ^odnośnik_do_mojej_starej _strony https://odnośnik_do_mojej_nowej_strony_do_analogicznej_treści) [R=301,L,NE]
5. Redirect 301 /odnośnik_do_mojej_starej _strony https://odnośnik_do_mojej_nowej_strony_do_analogicznej_treści
6. Redirect 301 /odnośnik_do_mojej_starej _strony https://odnośnik_do_mojej_nowej_strony_do_analogicznej_treści
7. Redirect 301 /odnośnik_do_mojej_starej _strony https://odnośnik_do_mojej_nowej_strony_do_analogicznej_treści

Kto mi wytłumaczy jaki może być powód, że w linijce 3. znalazł się adres jakiejś strony innej firmy? Nie jest to firma w żaden sposób z nami współpracująca. Jedyne co łączy mnie z tą firmą to wykonawca strony.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrowienia!

3

Dwie rzeczy przychodzą mi do głowy:

  1. twórca strony robił kopiuj-wklej i popełnił przy tym błąd, po prostu czegoś nie wykasował albo przypadkowo mu się wkleiło
  2. tak mi się skojarzyło - pewien czas temu była lekka afera, że jakaś firma (czy firmy) wykonujące WWW dla samorządów, urzędów itp. umieszczały w treści ukryte linki do swojej treści. Przez to znacznie podnosiły swój page rank. Zwłaszcza, że linki z tego typu stron są szczególnie docenianie przez Google.

Aczkolwiek bardziej prawdopodobna jest wersja pierwsza. Ta sama robiła stronę dla X oraz dla Y, a jak wiadomo nigdy się nie pisze od zera, tylko się korzysta z gotowych rozwiązań, modułów, część rzeczy się kopiuje. I po prostu lekko pochrzanili przy kopiowaniu danych z jednej strony na drugą.

1

Dzięki cerrato.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1