Chowające się okno dla wtyczki facebooka

0

Proszę o podpowiedź/ tutorial jak zrobić rozwiajane okno z boku strony np. na plugin facebooka. Sam plugin sobie wygenerowałem ale on jest statyczny.

0
  1. Ustawiłbym w css minusowe przesunięcie na left lub right, w zależności w którą stronę chcesz to schować i zostawił jedynie jakieś wystające logo, fb, cokolwiek, żeby jeszcze można było na to najechać myszką.

  2. Za pomocą js i jquery napisał skrypt, który po najechaniu na 'dzyndzel' od tego widżetu animowałby minusowe przesunięcie w css do wartości zero. Coś w stylu:

$(document).ready(function(){
    $('.nazwaWidgetu').mouseenter(function(){
       $(this).animate({left: 0}, czasAnimacji);
    });

    $('.nazwaWidgetu'.mouseleave(function(){
       $(this).animate({left: wartoscUjemna},czasAnimacji);
    });
});

Gdzie .nazwaWidgetu to odwołanie do elementu twojego widgetu, może być klasa lub ID, wartość ujemna to początkowa wartość nadana w css (np -220), a czas animacji no to też jakaś liczba w milisekundach (np. 500). Oczywiście zamiast left możesz sobie uzyć right, top albo bottom, jak Ci potrzeba.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1