Pobieranie kodu html zewnętrznej strony

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-24 23:30
tester
0

Witam,

od kilku chwil spróbuję napisać mały skrypt, który pobierze kod html wybranej strony przeze mnie.
Korzystając z $.get() otrzymuje puste dane. W momencie gdy wpisze np. index.html wszystko jest ok.
Gdzie może być problem?

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
    <head>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> 
        <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js"></script>
        <script type="text/javascript">
        $(document).ready(function() {
            $('#go').click(function()
            {
                var url = $('#url').val();
                $.get(url, function(data)
                {
                    alert("Data Loaded: " + data);
                });
            });
            return false;
        });
        </script>
    </head>
    <body>
        <input id="url" value="www.google.com"/>
        <input id="go" type="submit" />
    </body>
</html>

Pozostało 580 znaków

2011-07-25 00:17
tester
0

Rev, nie wzbogacasz tematu swoją wypowiedzią więc radze się powstrzymać i nie obrazować siebie w postaci powyższej grafiki.

Poza tym skoro taki z Ciebie 'miszcz' to zarzuć linkiem.

Pozostało 580 znaków

2011-07-25 00:23
1

Ze względów bezpieczeństwa, przeglądarki nie pozwalają na pobieranie Ajaxem dokumentów z innych domen niż Twoja (czyli niż ta, na której jest Twoja strona ze skryptem ajaxowym).

Pozostało 580 znaków

2011-07-25 00:25
Rev
0
tester napisał(a)

Rev, nie wzbogacasz tematu swoją wypowiedzią więc radze się powstrzymać i nie obrazować siebie w postaci powyższej grafiki.

Poza tym skoro taki z Ciebie 'miszcz' to zarzuć linkiem.

Link podałem na tacy, wystarczyło kliknąć w c****, który ci się należał.


Pozostało 580 znaków

2011-07-25 10:37
tester
0

Tego się właśnie domyślałem, czyli pozostało mi wywoływanie PHPowego cURL.
Dzięki za info ;)

Pozostało 580 znaków

2011-07-25 15:12
0

Jeżeli chodzi Ci tylko o pobranie źródła to możesz użyć http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php będzie krócej i szybciej niż curlem.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0