Pobieranie wygenerowanego kodu HTML przez przegladarke

0

Witam.

Czy istnieje mozliwosc, zeby pobrac uchwyt okna przegladarki, a nastepnie pobrac z niej wygenerowany kod html, po owczesnym odswiezaniu?

Z pobraniem uchywtu okna dam sobie rade bez problemu, trzecia czesc znajde na google, natomiast na temat srodkowej czesci nie mam pomyslu. Nie moge tez nic znalezc? Jak pobrac taki kod HTML wygenerowany przez przegladarke do c++?

Pozdrawiam

0

Napisz może co chcesz osiągnąć, bo mam wrażenie, że wybrałeś najgorszą z możliwych dróg.

0

chce pobrac dane ze strony. Problem polega na tym, ze na drodze pomiedzy danymi a mna stoi funkcja javascript wywolywana w momencie klikniecia.

0

a próbowałeś poszukać jakiegoś silnika javascriptu w c++ ?

0

po Twoim poscie probowalem i rzeczywisce sa. Czyli musialbym pobrac plik z serwera. "wyciagnac" funkcje ktora jest a href, odpalic i odebrac ladnie wygenerowany plik, dobrze rozumiem?

A jakbym sie uparl zeb pobrac dane z przegladarki, to jakbny mogl oto wygladac?

0

Musiałbyś napisać rozszerzenie do konkretnej przeglądarki, które by wyciągnęło kod strony za pomocą dostępnego API i udostępniłoby twojej aplikacji (przez shared memory na przykład). Albo twoja aplikacja bezpośrednio musiałaby wyciągnąć kod strony z pamięci procesu. Nie dość, że będzie działało najprawdopodobniej tylko z jedną, konkretną wersją to jeszcze spędzisz nad tym kupę czasu. Totalny bezsens.

Użyj któregoś z tych:

0

jeśli skrypt nie zmienia się od dłuższego czasu tj. ma stały szablon to możesz go dość szybko zasymulować ręcznie bez żadnych silników. najlepiej wklej ten skrypt tutaj (jeśli jakaś część się w nim zmienia to napisz co dokładnie). jeśli strona jest często aktualizowana to trzeba będzie użyć silnika albo jakiegoś innego rozwiązania np. skrypt w greasemonkey

0

czyli jak walcze "Zdrodlo strony" to mam dostep do wszytkich danych z ktorych korzysta script? tak?
Tak samo zobacze tam wszyskie funkcje? Bo obilo mi ise o uszy cos, ze jezeli uzywany ejst ajax to niekoniecznie skrypt musi sie znajdowac razem z kodem html

(wybaczcie glupie pytania ale nie znam javyscript)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0