Pobranie kodu html ze strony www

0

Witam
Jestem b.początkującym programistą - proszę o wyrozumiałośc ;D
Mam pytanko :

Jak można pobrac kod html strony ze strony https://profilbiznesowy.wp.pl/ - po zalogowaniu?
Niestety komponent idhttp nie przyjmuje kod:=idhttp1.get('https://profilbiznesowy.wp.pl/?login=moj_login...);
Czy jest jakiś inny sposób ?
Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi

0

zainteresuj się biblioteką curl

0

Zajrzyj do FAQ.

0

Ja myślę że tu trzeba spojrzeć na problem nieco szerzej niż myślisz, na przykład logowanie do serwisu jest przez https:// czyli przy użyciu SSL'a (musisz sprawdzić czy TIdhttp obsługuje tego typu połączenia)
po drugie myślę że logowanie jest oparte na metodzie "POST" a nie jak sugerujesz "GET", by to sprawdzić zalecam przegląd kodu HTML interesującej cię strony w poszukiwaniu sekcji <form> </form> odpowiedzialnej za logowanie.
Ponadto przy logowaniu mogą być także ważne ciasteczka(nie jest to regułą więc napisałem 'mogą').

Jeżeli chodzi o aspekty związane z implementacją, to ja osobiście polecam bibliotekę WinInet, to zestaw podstawowych funkcji i procedur z którymi, bez problemu powinieneś napisać działający kod.
Jeżeli nie lubisz lubisz programowania strukturalnego lub WinApi to niestety musisz poszukać innego narzędzia :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1