Strona www - Zarabianie - Pytanie

0

Witam...

Mam do Was pytanie:

Chcę napisać stronke (coś w rodzaju serwisu internetowego) w JAVIE. Uzywam do tego NetBeans 6.9.

Czy po napisaniu i umieszczeniu na serwerze mogę śmiało na tym zarabiać czy będzie to nielegalne. Czy używając kodu JAVA i oporogramowania NetBeans nie łamię przepisów?? Jesli tak to co jest potrzebne, aby zrobić to legalnie??

z góry dzięki za odpowiedź...

Pozdrawiam

0
Bodek6 napisał(a)

Witam...

Mam do Was pytanie:

Chcę napisać stronke (coś w rodzaju serwisu internetowego) w JAVIE. Uzywam do tego NetBeans 6.9.

Czy po napisaniu i umieszczeniu na serwerze mogę śmiało na tym zarabiać czy będzie to nielegalne. Czy używając kodu JAVA i oporogramowania NetBeans nie łamię przepisów?? Jesli tak to co jest potrzebne, aby zrobić to legalnie??

z góry dzięki za odpowiedź...

Pozdrawiam

Może po prostu nie przyznawaj się jak to zostało zrobione i nikt się nie kapnie ani nie przyczepi.

0

JAVA jest na licencji umożliwiającej użytkowanie jej komercyjnie.
Netbeans jest równiez dostępny za darmo:
http://netbeans.org/index_pl.html

Także nie musisz za nic płacić, nie musisz nic ukrywać.

0

Na stronie net beansa wyraźnie napisane jest :

NetBeans IDE - The Smart Way to Code

A free, open-source Integrated Development Environment for software developers. You get all the tools you need to create professional desktop, enterprise, web, and mobile applications with the Java platform, as well as C/C++, PHP, JavaScript, Groovy, and Ruby.

Więc jeżeli środowisko jest darmowe to nie rozumiem poprzedniego pytania? Poza tym z NetBeans nie umieszcza nigdzie żadnych tagów mówiących że program został napisany w NB chyba ze w plikach jar coś jest. Wynikało by że wszystko jest ok

0

Dzięki ogromne :)))

Pozdrawiam :)))

0

Bardzo dobry wybór.

Bez obaw możesz korzystać.

Jest nawet darmowy hosting Javy - Google App Engine :) - ludzie zakładają tam stronki i wrzucają reklamy.

0

to ja się podepnę trochę do tematu i zapytam czy jeśli zrobię serwis w którym do pełnego korzystania potrzeba wykupić abonament, to czy muszę odprowadzać jakiś podatek, coś rejestrować?

0

Każdy przychód = podatek :/ Musisz płacić podatek od rejestracji reklam itd możesz próbować założyć na zagranicznych serwerach rozliczać się przez konto na kajmanach czy gdzieś ^^ ale to same problemy Wiec przygotuj się na katorgę z fiskusem

0

czyli jeśli mam 18 lat to zakładam sobie firmę, rejestruję ją, i dopiero wtedy mogę otrzymywać abonament za stronę. Ale jak założyć tą działalność? jaką branżę podać? mógłby mi ktoś, kto przechodził przez takie coś, przybliżyć jak to się odbywa?

0

Może poszukaj jakiegoś tzw "inkubatora przedsiębiorczości".

0

no ok, dam sobie radę, będę czytał i może się czegoś dowiem ;-)

0

Działalność gospodarcza to sam ZUS zabiera 500 zł miesięcznie. Nie przejmuj się jej rejestracją, jeśli zarabiasz mniej miesięcznie.

0

wal to wszytko i rob co chcesz nikt cie nie zlapie
a jak chcesz inkubatory to zobacz <url>www.inkubatorslaski.pl</url>

0

Wydaje mi się że nie musisz zakładać firmy a usługę będziesz świadczył jako osoba prywatna ale z tym odsyłam do źródeł prawniczych. Co do reklamy to kojarzę że ostatnio jakieś zmiany się pojawiły jeżeli chodzi o podatek zmiana sposobu rozliczania. Hmm poszukaj sobie w necie programów partnerskich podobnych do "NetSales" i zapytaj się ich jak wygląda sprawa z podatkiem :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1