[XML] Coś nie tak z mapą strony

0

Witam. Mam pewien problem z mapą strony. Na serwerze nie działa, ale gry pobiorę mapę na dysk odpala się poprawnie. Oto mój kod:

<?echo'<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2" ?>'; ?>
<?
include('dbase.php');
include('funkcje.php');
?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">

<url>
    <loc>http://www.strona.pl/</loc>
    <priority>1.0000</priority>
</url>

<?
$Query="SELECT * FROM file ORDER by id DESC"; 
$result = mysql_query($Query) or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($result)) 
{

echo '<url>
    <loc>http://www.strona.pl/mp3/'.$row['id'].'/'.namen($row['name']).'.html</loc>
    <priority>0.5000</priority>
  </url>';

}

?>
</urlset> 
0

Warezowiec...

0

Nie rozumiem?

0

co masz na mysli ze nie dziala? Blad wywala czy co?

0
djgarsi napisał(a)

Nie rozumiem?

Masz stronę która oferuje pobieranie darmowych mp3 różnych wykonawców, zapewne bezprawnie...

0
bordeux napisał(a)

co masz na mysli ze nie dziala? Blad wywala czy co?

nie, właśnie nie. Wyświetla wszytkie linki ciągiem jak leci, zamiast w drzewach.

0

@Demonical Monk:
Ciekawe czy mp3 faktycznie są udostępniane nielegalnie i czy autor jeszcze na tym zarabia. Jeśli odpowiedź na oba te pytania jest twierdząca, to nie bardzo chce mi się mu pomagać.

@djgarsi:
Mam pewne pomysły co może być nie tak. Zarzuć adresem strony (lub samej mapy) to będzie można to zdiagnozować.

Jedną z rzeczy, które możesz sprawdzić sam, są ścieżki do plików. Wszystkie slashe masz linuksowe? Wszystkie nazwy składają się z liter o właściwej wielkości? To czasami zawodzi przy przenoszeniu z windowsowego kompa na linuksowy serwer. Gdy masz katalog "warez/mp3", to na windowsie możesz się do niego odnieść pisząc "Warez/MP3" (zauważ wielkie litery). Na Linuxieto -- a na tym zapewne stoi serwer -- już to nie zadziała.

Wątpię jednak, by chodziło o ścieżki. Raczej pewne kwestie związane z konfiguracją serwera, ale tu muszę zobaczyć dokładnie, co ten serwer wysyła (nagłówki odpowiedzi!), stąd musisz zarzucić linkiem do (nie)działającej mapki na Twoim serwerze.

0

On ją wykasował właśnie jak napisałem "warezowiec" [rotfl]
Anyway nie trudno wpisać jego nick z końcówką ".pl".
A kasę raczej z tego jakąś tam ma, bo widzę reklamy...

0

@Demonical Monk:
Ale co wykasował? Stronę, znaczy się link do niej? I zastąpił ogólnym?

edit (po Twojej edycji): A-ha. Faktycznie wygląda to na stronkę z nielegalnymi plikami. No i jest sporo różnych reklam -- nie tylko kurtuazyjnych bannerów do zaprzyjaźnionych DJ-ów. Ech, znowu trzeba będzie składać donos na milicję... Czyja kolej w tym tygodniu? Nie mów, że znowu moja :/ ;)

0

Wiec tak. Pliki do ktorych linki wrzucam są na publicznych i ogolnodostepnych serwerach. Po 2 primo reklamy. Reklamy są i będą, w celach zarobkowych ale nie na plikach.

Podsumowując. Gdyby rzeczywiście serwis był nielegalny to już dawno google zablokowałoby mi wyświetlanie reklam (na kilku znajomych stronach gdzie wrzucali mp3 na swoje serwery już to widziałem).

Co do sitemap ja już podziękuje za "pomoc".

0
djgarsi napisał(a)

Wiec tak. Pliki do ktorych linki wrzucam są na publicznych i ogolnodostepnych serwerach. Po 2 primo reklamy. Reklamy są i będą, w celach zarobkowych ale nie na plikach.

Podsumowując. Gdyby rzeczywiście serwis był nielegalny to już dawno google zablokowałoby mi wyświetlanie reklam (na kilku znajomych stronach gdzie wrzucali mp3 na swoje serwery już to widziałem).

Co do sitemap ja już podziękuje za "pomoc".

Ale warezy też są nielegalne :/

0
Demonical Monk napisał(a)
djgarsi napisał(a)

Wiec tak. Pliki do ktorych linki wrzucam są na publicznych i ogolnodostepnych serwerach. Po 2 primo reklamy. Reklamy są i będą, w celach zarobkowych ale nie na plikach.

Podsumowując. Gdyby rzeczywiście serwis był nielegalny to już dawno google zablokowałoby mi wyświetlanie reklam (na kilku znajomych stronach gdzie wrzucali mp3 na swoje serwery już to widziałem).

Co do sitemap ja już podziękuje za "pomoc".

Ale warezy też są nielegalne :/

Co tam widzisz oprócz muzyki??

0

Nic, nie wiem czy wiesz co to warez.

#Poniżej: Eetam, tu się nie zamyka od razu tematów, ani nie usuwa :] Można najwyżej przenieść do perełek/flame.

0

Ta rozmowa jest bez celu. Proszę o zamknięcie lub usunięcie tematu.

0

Nie chce mi się czytać postów u gory (chyba nie na temat), jak juz to odpowiedz bedzie 2x.
Pewnie ci chodzi o to, ze przeglądarka nie wyświetla xmla w swoim parserze (drzewko, rozwijanie itp).
Wklej na początek kodu:

<?php header('Content-type: text/xml'); ?>
0

@bordeux:
To właśnie chciałem zasugerować, ale pierwej chciałem sprawdzić czy serwer zwraca jakiś inny content-type (chciałem też wycyganić od autora adres strony bym mógł sprawdzić jak to jest z tym warezem).

0
Nagłówki odpowiedzi
Date	Mon, 05 Jul 2010 13:58:49 GMT
Server	Apache
X-Powered-By	PHP/5.2.13
Vary	Accept-Encoding,User-Agent
Content-Encoding	gzip
Content-Length	45007
Keep-Alive	timeout=3, max=200
Connection	Keep-Alive
Content-Type	text/html

Czyli zły content-type.

0

Czyli wysyła XML jako text/html. Niedobrze. Powinno być text/xml lub application/xml, co można ustawić za pomocą funkcji header, o której wspomniał @bordeux. Ew. można to skonfigurować w pliku .htaccess.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1