[Java script]Dodawanie obrazka do bazy

0

Witam
Tworze sobie zapytanie :

 function createQuery(){
                var insert = document.getElementById('insert');
                var inputs = insert.getElementsByTagName('input');
                var textarea = insert.getElementsByTagName('textarea');
                var img = insert.getElementsByTagName('img');
                
                var picture = inputs[0].value;
              var name = inputs[1].value;
                var surname = inputs[2].value;
                var address = inputs[3].value;
                var description = textarea[0].value
                //zapis do DB
                con.open(DBFile, air.SQLMode.CREATE);
                stmt.sqlConnection = con;
                stmt.text = "INSERT INTO person (picture, name, surname, address, description) VALUES('" + picture + "','" + name + "','" + surname + "','" + address + "', '" + description + "');";
                stmt.execute();
                con.close();
                
                inputs[0].value;
                inputs[1].value = '';
                inputs[2].value = '';
                inputs[3].value = '';
                textarea[0].value = '';
                window.location.reload(); //do odswierzania strony
            }

Ktory dodaje mi dane do bazy. I mam pytanie co musze napisac aby wczytaj obrazek i zeby był zapisamy do bazy danych? Prosze o pomoc?

0

baza danych w javascripcie??? Oo . chyba pomyliłeś języki programoania. W JavaScripcie nie możesz zarządzać swoją bazą danych! Dlaczego? Pomyśl! Zmodyfikuje twoje zapytanie i usune wszyskie twoje tabele!
Możesz mieć baze danych od strony użytkownika, aby przetrzymywać na jego komputerze informacje (za pomocą google gears)

0

W jaki sposób obrazek ma się zapisać w bazie? Jako link do tegoż, czy jako plik?

Tak w ogóle to wywal ten zapis do bazy z poziomu JS, to jest czysto akademicki sposób, niepraktyczny i bardzo niebezpieczny. Przenieś to do php/asp/czegokolwiek po stronie serwera.

0
kubARek napisał(a)

W jaki sposób obrazek ma się zapisać w bazie? Jako link do tegoż, czy jako plik?

Tak w ogóle to wywal ten zapis do bazy z poziomu JS, to jest czysto akademicki sposób, niepraktyczny i bardzo niebezpieczny. Przenieś to do php/asp/c nie bardzo go zzegokolwiek po stronie serwera.

:D Wlasnie studiuje i to jest zapis z czwiczen wiec nie bardzo go zmieniać.. najlepej jak by zapisywało zdjecie do bazy bo próbowałem :

<center>
                                <input type="file" onChange="javascript:document.images.obrazek.src=this.value"/>
                            </center>
                            <p>
                                <img src ='obrazek' name ="obrazek "/>
                            </p>

Ale nie chce mi pokazywac zdjecia jak mam podana do niego scieszke:/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1