[Java Script]Potrzebny skrypt...

0

Witam !

Potrzebuję skrypt, który z godziną 0:00 zmienia treść. Mam treść w pliku 1.txt, 2.txt, 3.txt itd. i chcę, zeby z początkiem dnia zmienial się tekst na kolejny plik(+1). Skrpyt taki można wykorzystac np. przy pogodzie, programie TV, żeby nie siedziec i czekać na pólnoc, zeby zmienic tresć tylko, żeby o dowolnej godzinie dowolnego dnia wpisać daną treść do pliku .txt.
Z góry dzięki.

Pozdrawiam !

0

z tego co wiem do tego musi być odpowiednio skonfigurowany serwer. Wtedy ustawiasz sobie taki harmonogram zadań i masz:)

0

Wątpie - wydaje mi się, że musi to być skrypt. A na serwerze mam wszelkie bajery(fantastico) i czegoś takiego nie mam. Proszę o pomoc..

0

no tak harmonogram ustawiasz sobie, zeby codzienie o 12 uruchamial skrypt. Niestety na js to sie nieznam wiec Ci nie powiem

0

Cron się toto nazywa. Jak tego nie masz to znaczy że wszystkich bajerów nie masz ;)

0

A nie załatwi tego skryptem?

0
duppelmayer napisał(a)

Witam !

Potrzebuję skrypt, który z godziną 0: 00 zmienia treść. Mam treść w pliku 1.txt, 2.txt, 3.txt itd. i chcę, zeby z początkiem dnia zmienial się tekst na kolejny plik(+1). Skrpyt taki można wykorzystac np. przy pogodzie, programie TV, żeby nie siedziec i czekać na pólnoc, zeby zmienic tresć tylko, żeby o dowolnej godzinie dowolnego dnia wpisać daną treść do pliku .txt.
Z góry dzięki.

Pozdrawiam !

nie zrozumiałem tego ale chcesz skrypt w js ? to przecież cron jest do php, a js po stronie klienta się odpala i nawet nic by nie dało gdyby serwer go otwierał o północy. Czy to nie ma być czasem w php ? Jeśli w js to wystarczy że porównasz sobie godzine i wyświetlisz)

Tyle że to już bierze godzinę od ustawienia u klienta, pobrać godzinę możesz zdaję się tak (nie patrzałem, z pamięci):

godzina=(new Date()).getHours();

a datę dzienną:

dzien=(new Date()).getDate();

albo coś w tym stylu :0

a jak ty includujesz treść na stronę z pliku txt w js ?

0

Nie wiem czy to ma być JS czy PHP, byle co żeby działało - nie znam się ani na PHP ani na JS więc nie wiem. Najlpiej prosze o gotowy skrpyt...

0
duppelmayer napisał(a)

Nie wiem czy to ma być JS czy PHP, byle co żeby działało

No wlasnie ale jak to ma dzialac??
Ze strona sama sie o 00:00 zmienia (bez naciskania F5), czy jak gosc co oglada strone ort! ja to ma sie zmienic ta tresc??
Bo jesli sama ma sie <ort>odswierzyc</ort> to tylko js.
Jesli po ort! strony recznie, to najlepiej php, bo w js i 'wklejeniu' czegos z pliku textowego sa male klopoty (ale da sie zrobic :D)

// nie podaje na razie gotowca bo nie wiem ktorego, czy js czy php :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1