[Java Script] Wysylanie maila

0

Zaluzmy, ze mam taki kod html:

&ltp&gt
&ltinput type="text" name="adres"&gt
&lt/p&gt
&ltp&gt
&ltinput type="text" name="temat"&gt
&lt/p&gt
&ltp&gt
&lttextarea name="tresc"&gt&lt/textarea&gt
&lt/p&gt

Jak teraz wyslac wiadomosc na maila, z adresem, tematem i trescia z pol. Chodzi mi o dwie metody:

  1. Bez uzycia programu pocztowego - glownie chodzi mi o to!!!
  2. Otwarcie programu pocztowego
0

&gt1) Bez uzycia programu pocztowego - glownie chodzi mi o to!!!
kierujesz dane z formularza na skrypt co wysyłą e-maile
kiedyś był taki publiczny skrypt NetMailer2 ale już go nie ma
jak masz PHP to mail(do, temat, treść, nagłówki) albo otwierasz połącznie
gniazdkowe z serverem smtp na porcie 25 i według protokołu.

&gt2) Otwarcie programu pocztowego
&ltform action="mailto:[email protected]"&gt
&ltinput type="submit"&gt
&lt/form&gt--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
&gt&gt2) Otwarcie programu pocztowego
&gt&ltform action="mailto:[email protected]"&gt
&gt&ltinput type="submit"&gt
&gt&lt/form&gt

Trochę dałem ciała, bo nie przeczytałem do końca twojego posta :-D

&ltform enctype="text/plain" method="post" name="form"&gt
mail: &ltinput type="text" name="adres"&gt
temat: &ltinput type="text" name="temat"&gt
treśc: &lttextarea name="tresc"&gt&lt/textarea&gt
&ltinput type="button" value="Wyślij"
onClick="with(document.form){action='mailto:'+adres.value+'?&subject='+temat.value;submit()}"&gt
&lt/form&gt

w onClick ma być jedna linia, tak na wszelki wypadek mówię jeśli forum ją przełamie--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1