Automatyczne Odświeżanie strony i informacja na gg

0

Czy da się zrobić,aby na moim kompie była automatycznie odświeżana co parę sekund strona i jak ona zmieni swoją zawartość to wysyła wiadomość na gg do parunastu osób?

Czy można zrobić tak samo ,tylko z sms?
Co do tego jest potrzebne?

Wszystko ma być automat

Proszę o szybką odpowiedź

Jeden koleś powiedział,że zrobił to w tylko i wyłącznie w php

0

Żeby cię nie zbanowali trzeba użyć GG Bot API. Poczytaj, na oficjalnej stronie GG jest.

0

I to tylko wystarczy?
Chyba to nie będzie odświeżało strony?

0

A co to za problem?

<meta http-equiv="refresh" content="5;url=http://example.com/" />

Po otwarciu strona z takim kodem przejdzie do strony: http://example.com/ po 5 sekundach.
Ewentualnie możesz jeszcze użyć crona, jeśli chcesz żeby strona odświeżała się nawet kiedy nie ma cię na kompie/nie masz otwartej przeglądarki.

0

ok,ale jak nawet dodam ten skrypcik co podałeś to nie będzie to automat wszystko,tylko ja będę musiał być na kompie ..

A co z tym cronem ?

0
  1. Instalujesz na swoim komputerze serwer z php (krasnal, webserv lub samemu instalujesz apache i php), zostawiasz włączony i odpalasz sobie cyklicznie jakis skrypt za pomocą crona.
    Jak go uruchomić: http://home.pl/dokumentacja/funkcjeserwera/skrypty/cron
  2. Skrypt php pobiera zawartość strony internetowej i zapisuje sobie ją gdzies, a później porównuje z poprzednią wersją. Oczywiście zawsze w kodzie strony mogą się pojawić jakieś losowo generowane liczby, więc musisz o tym pamiętać.
  3. Wysyłamy wiadomości za pomocą GG Bot Api, o którym pisze Demonical Monk ( http://dev.gadu-gadu.pl/api/) Ja się jeszcze tym nie bawiłem, ale jest do ogarnięcia :)
0
Zawadzki napisał(a)

http://home.pl/dokumentacja/funkcjeserwera/skrypty/cron

Albo mi się zdaje, albo to działa tylko na home. Więc nie można powiedzieć że samo utworzenie pliku cron-XXX.php w magiczny sposób spowoduje to że cron będzie uruchamiał skrypt, dodatkowo o ile dobrze pamiętam w/w serwery crona w pakiecie nie mają.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1