Odświeżanie strony w TWebBrowser

0

Mam problem z odświeżeniem strony. Refresh nie chce odświeżyć tak aby było widać ostatnie zmiany z przed np: 1 minuty na stronie.

Jedyne co wykombinowałem to usuwać formę z komponentem WebBrowser i ponownie ją tworzyć - wtedy działa - ale jest to lekko na siłę, a przecież są inne procedury: Refresh2 i Refresh3 ale nie wiem jak się do nich odwołać i czy to pomoże...

0

a nie mozesz po prostu uzyc metody navigate? :>

0
migajek napisał(a)

a nie mozesz po prostu uzyc metody navigate? :>

Użyłem tak

WebBrowser.Navigate('http://www.network-box.com/?home:product');

Ale NIE JEST odświeżane a szybko pobierane - jakby z cache`a

0

w Websterze (taka jakas "przegladarka" bazowana na IE) uzyto metody Refresh2...

0
Opi napisał(a)

są inne procedury: Refresh2 i Refresh3 ale nie wiem jak się do nich odwołać i czy to pomoże...

Może przykład [soczek]

0
Opi napisał(a)
Opi napisał(a)

są inne procedury: Refresh2 i Refresh3 ale nie wiem jak się do nich odwołać i czy to pomoże...

Może przykład [soczek]

WebBrowser1.Refresh2; pasuje? :]

0
migajek napisał(a)

WebBrowser1.Refresh2; pasuje? :]

Hehe. Ale banalne. Dzięki migajek, działa [soczek]
Co prawda tam jest też WebBrowser1.Refresh2({var Level: OleVariant}) i tego nie wiem jak użyć, ale jest już nie ważne.

0
Opi napisał(a)
migajek napisał(a)

WebBrowser1.Refresh2; pasuje? :]

Hehe. Ale banalne. Dzięki migajek, działa [soczek]
Co prawda tam jest też WebBrowser1.Refresh2({var Level: OleVariant}) i tego nie wiem jak użyć, ale jest już nie ważne.

A jednak nie działa. Tzn. jak zamknę program i ponownie go uruchomię to pobiera aktualne, a jak np: sprawdzam co 2 minuty (odświeżam) to widzę że nic nie uaktualniło.

W IE jak biorę "Odśwież" to odświeża prawidłowo - w TWebBrowser - nie działa, a powinno. O co w tym chodzi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1