Problem z odtwarzaniem SWF

Odpowiedz Nowy wątek
2009-05-26 12:22
0

Wrzuciłem ostatnio na serwer małe nagranie (nazwa.pl). Wszystko świetnie się wyświetla pod różnymi przeglądarkami.
Niestety, ale po przeniesieniu plików z filmikiem na serwer firmy OVH (dedykowany) filmik wyświetla się wyłącznie pod FF. W pozostałych przeglądarkach filmik się nie ładuje.
Nie mam pojęcia, co może być tego powodem. Testowałem go z dwoma serwerami OVH i na żadnym z nich nie działało w innych przeglądarkach niż FF.
Filmik jest osadzony na stronie jako object.
Jeśli ktoś ma pomysł to proszę o wskazówki.

Pozostało 580 znaków

2009-05-26 16:09
0

Może kod?


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...

Pozostało 580 znaków

2009-05-26 17:17
0

Może źle skonfigurowany serwer, blednie wysyła (lub wcale tego nie ro) nagłowkow MIME ? i przegladarki bardziej liberalne (lub upośledzone jak IE6 ;) ) nie radzą sobie z filmikiem ?

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 09:14
0

Tak rozsądnie myśląc to pewnie jest wina serwera, bo na innych (komercyjnych hostingach) to działa bez zarzutu.
OVH wysyła plik z nagłówkiem

Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: application/x-shockwave-flash

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 09:34
0

OVH ssie od zawsze, spróbuj w .htaccess czy gdzie zdefiniować sobie nagłówki dla plików SWF.


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 15:13
0

Co masz na myśli OVH ssie od zawsze ? Strona stoi na dedyku wiec poprawna konfiguracja należy do admina a nie do ovh ...

Czyli mime jest raczej ok (mozesz jeszcze zobaczyc jak to wyglada na innych hostingach). Może błąd leży gdzies w skrypcie ?(np po przeniesieniu sie na dedyka zapomniałeś wyedytowac jakąś ścieżkę ?)

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 15:54
0

Tego typu rzeczy sprawdzałem. Ścieżek nie trzeba zmieniać. Po przerzuceniu na nazwa.pl wszystko śmiga pod wszystkimi przeglądarkami, a na ovh tylko pod FF. Pozostałe tak jakby nie potrafiły wczytać pliku. Mime jest ok. Analizowałem nagłówki HTTP, ale nie wiele mi to dało. Trudno. Może uda mi się wpaść na rozwiązanie problemu, metodą prób i błędów.

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 16:11
0

No to daj nie wiem kod + domeny działającego i nie działającego to przeanalizujemy z tobą.


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 16:44
0

http://efnetica.pl/szkolenie/smif_squeeze_finish/index1.html - działa
http://www.ultimatemailer.pl/[...]if_squeeze_finish/index1.html - nie wszędzie działa

Kod - wystarczy źródło strony podejrzeć. To standardowy zabieg, więc kod nie jest strasznie skomplikowany.

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 16:57
0

OMG mi nawet na FF nie działa...
Spróbuj podlinkować SWF z efentica.pl, wtedy będzie można sprawdzić czy chodzi o headery.


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...

Pozostało 580 znaków

2009-05-27 17:04
0

To akurat jest ok, ale możesz sam sprawdzić.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0