Problem z osadzeniem pliku .swf na stronie

0

Witam. Problem mój polega na tym, że plik .swf nie działa tak jak powinien, tzn. nie odnosi do innej strony po kliknięciu.
Plik wyświetlam najprostszą metodą:

<object type="application/x-shockwave-flash" data="irb_banner.swf" width="119" height="455">
<param name="movie" value="banner.swf">
</object>

Plik wyświetla się prawidłowo, po najechaniu, kursor zmienia się w "rączkę", ale po kliknięciu nic się nie dzieje. Co więcej kiedy otwieram plik w Macromedia Flash Player - to po kliknięciu otwiera się strona. Nie mam pojęcia co może być nie tak.Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

0

bo go otwierasz nieprawidłowo. musisz użyć dłuższej formy wraz z embedem, bo inaczej nie będzie działać pod Forefoksem; tu masz kawałek kodu wyświetlający swfy w zetce:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" 
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" 
width="666" height="667">
            <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
            <param name="allowFullScreen" value="false" />
            <param name="movie" value="cośtam.swf" />
            <param name="quality" value="high" />
            <embed src="cośtam.swf"
                quality="high" width="666" height="667" 
                align="middle" allowscriptaccess="sameDomain" 
                allowfullscreen="false" type="application/x-shockwave-flash" 
                pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" 
            />
        </object>

poza tym, co to za problem wejść na jakąkolwiek stronę poprawnie wyświetlającą animacje i skopiować stamtąd kod?

0

Problemu nie ma, dlatego już tak robiłem :)

Twój sposób kolego niestety nie działa.

Użyłem teraz takiego kodu:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" 
width="120" height="270" border="1">
<param name="movie" value="http://www.hrnews.pl/adv/irb_banner.swf">
<param name="quality" value="high">
<embed src="http://www.hrnews.pl/adv/irb_banner.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" 
type="application/x-shockwave-flash" width="120" height="270"></embed>
</object><br /><br />

I kurde, juz nic nie kumam, raz działa potem przestaje. Nie mam pojęcia o co może biegać.
Dodam jeszcze, że zdekompilowłem plik .swf i tam jest action geturl

0

ja wyswietlam pliki swf tak:
<embed src="plik.swf" width="100" height="100" quality="high" wmode="transparent" menu="false" type="application/x-shockwave-flash">
dziala pod ie/ff/opera i nie mam z tym problemow
a atrybutow chyba nie trzeba wyjasniac

0

kod, który wrzuciłem, jest niemal żywcem przeklejony ze skryptów js Adobe, używanych do osadzania flasha.
zresztą - http://www.swffix.org/testsuite/. w zależności od tego, co potrzebujesz, możesz użyć prostszej lub bardziej złożonej składni.

0

najlepszy imho sposób na osadzanie obiektów jest taki, jak podałeś na początku tematu - ja tak osadzam i nigdy nie mam problemów (także z walidacją, javascriptem, mobilnymi i czego jeszcze dusza zapragnie). Skoro czasem działa, czasem nie, to może spróbuj na innym komputerze? Próbowałeś osadzać tak cudze obiekty (np. youtube)?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0