curl_setopt i użycie CURLOPT_COOKIE

0

Witam. Męczę się jak przekazać ciastko dla curla oprócz CURLOPT_COOKIEFILE

Więc zacząłem używać : CURLOPT_COOKIE

tyle że nie wiem czy to działa jak cookiefile tzn. curl korzysta z tego ciastka jak z cookiefile podczas sesji

o ile się nie mylę miało być w formacie chyba takim:

bb038dfef1_data=a%3A2%3A%7Bs%3A11%3A%22autologinid%22%3Bs%3A33%3A%22176587654649c5467d9b1c87.28822886%22%3Bs%3A6%3A%22userid%22%3Bs%3A1%3A%223%22%3B%7D; expires=1269201409; path=/; domain=bb2.tosiek.pl

i nie wiem czy można dwa razy umieścić [b]CURLOPT_COOKIE [/b]w jednej sesji curla.

aktualnie mam takie coś:

$cookiie = 'bb038dfef1_data=a%3A2%3A%7Bs%3A11%3A%22autologinid%22%3Bs%3A33%3A%22176587654649c5467d9b1c87.28822886%22%3Bs%3A6%3A%22userid%22%3Bs%3A1%3A%223%22%3B%7D; expires=1269201409; path=/; domain=bb2.tosiek.pl';
$cookiie2 = 'bb038dfef1_sid=1b6fb619a0b5ed2f31f8837344666d2d; path=/; domain=bb2.tosiek.pl';


$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $edit_url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIESESSION, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIE, $cookiie);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIE, $cookiie2);
curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7');
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $hashFields);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/hasher.txt');
$hasher = curl_exec($ch);
curl_close($ch);

echo $hasher;
?>

tyle że jakby nie przesyła ciastek do curla. ani jak jest jedno ani jak są dwa.

Nie czyta także po zmianie zawartości ciastek np z samymi wartościami:
bb038dfef1_data=
oraz
bb038dfef1_sid=

I już nie mam pomysłu jak podesłać curlowi ciastka żeby je odczytał ;/

0

http://pl.php.net/curl
#2 w Komentarzach

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1