Jak naprawić błąd: An error occured while opening http://... with libmediainfo w pythonie 2.7?

0

Python 2.7. Piszę sobie odtwarzacz i wyskakuje mi: An error occured while opening http://... with libmediainfo. Co mam źle zainstalowane? Jak naprawić ten błąd? pymediainfo mam zainstalowane.

1

Python 2.7 został zaorany zakończyli wsparcie w 2020 roku, nie jest już wspierany itp. Użyj nowego Pythona 3.12

0
szok napisał(a):

Python 2.7 został zaorany zakończyli wsparcie w 2020 roku, nie jest już wspierany itp. Użyj nowego Pythona 3.12

Mi właśnie chodzi o 2.7. Wiem,że nie jest wspierany. Mam też 3.11, ale chodzi mi dokładnie o pythona 2.7.

0

A cos wiecej co do błędu? Tam jest jakis status zwrotki błędu?

0
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
lista.m3u
Exception in thread Thread-1:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Python27\lib\threading.py", line 801, in __bootstrap_inner
    self.run()
  File "C:\Python27\lib\threading.py", line 754, in run
    self.__target(*self.__args, **self.__kwargs)
  File "lib\videoPlayer.py", line 133, in Play
    self.seek(url)
  File "lib\videoPlayer.py", line 118, in seek
    media_info = MediaInfo.parse(url)
  File "C:\Python27\lib\site-packages\pymediainfo\__init__.py", line 391, in parse
    " with libmediainfo".format(filename))
RuntimeError: An error occured while opening http://cdnx1.plusx.tv:8880/325/video.m3u8?token=20357f43223f7036273333 with libmediainfo


Finished. Press any key to exit...

0

Dasz rady to otworzyć czyms innym? I obawiam się, że biblioteka jest przestarzała, Python2 WTF?

0

Przerobiłem teraz na pythona 311 i pyqt5. To samo.

0

Nie mów że kupiłeś pirackie iptv i teraz chcesz sobie broadcastować/zapisywać programy. Masz za mało wiedzy na ten temat.

0

Zmieniłem url na yt i to samo. I nie kupiłem, tylko znalazłłem w sieci. Po drugie, jak ktoś nie zna odpowiedzi, to się czepia czegoś innego.

0

Ale link jest dobry?

0

Tak.

0

Tutaj chyba chodzi o media_info = MediaInfo.parse(url) jednak.

0

Przejedź to debuggerem, to zobaczysz, albo daj więcej kontekstu.

0

pymediainfo jest wrapperem na bibliotekę natywną. Którą wersję tej biblioteki masz zainstalowaną? I czy masz w ogóle? ;-)

0

BTW ten link działa, w VLC otwiera bez problemu, 13 ulica.

0

pymediainfo 6.1.0, python 3.11 pymediainfo może w ogóle parsować strumień http?

0

Tak mi napisał ChatGPT:

Aby parsować strumień HTTP przy użyciu biblioteki pymediainfo w języku Python, możesz najpierw pobrać strumień HTTP, a następnie przekazać ten strumień do obiektu MediaInfo. Oto jak to zrobić:

import requests
from pymediainfo import MediaInfo

# Pobierz strumień HTTP
url = 'adres_url_strumienia_http'
response = requests.get(url, stream=True)

# Utwórz obiekt MediaInfo
media_info = MediaInfo.parse(response.content.decode('utf-8'))

# Analizuj informacje o multimediach
for track in media_info.tracks:
    print(f"Typ ścieżki: {track.track_type}, Kodek: {track.codec_name}, Rozdzielczość: {track.width}x{track.height}")

W tym kodzie url to adres strumienia HTTP, który chcesz parsować. Gdy już go pobierzesz przy użyciu requests, możesz przekazać jego zawartość do MediaInfo.parse() i uzyskać informacje o multimediach za pomocą obiektu MediaInfo. Następnie możesz przeglądać ścieżki śladów (tracks) i wydobywać potrzebne informacje, takie jak typ, kodek, rozdzielczość itp.

Ale jak dam requests, to będzie pobierał cały czas.

0

Ale coś w tym jest. ~Bo faktycznie pobiera m3u i tracki.

0

AI podała mi coś takiego:


# coding: cp1250

import tempfile
import urllib.request
from pymediainfo import MediaInfo

url = "http://cdnx1.plusx.tv:8880/325/video.m3u8?token=20357f43223f7036273333"
with urllib.request.urlopen(url) as response:
    with tempfile.NamedTemporaryFile(delete=False) as tmp_file:
        tmp_file.write(response.read())
        tmp_file_name = tmp_file.name

media_info = MediaInfo.parse(tmp_file_name)


for track in media_info.tracks:
    print(f"Typ ścieżki: {track.track_type}, Kodek: {track.codec_name}, Rozdzielczość: {track.width}x{track.height}")


Dzięki wszystkim za pomoc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1