http

0

da sie zrobic w oparciu na indy obsluge php www, tak bym mial strone internetowa na ktorej jest tedit do ktorego wpisuje sie text ktory potem jest wyslany na server do pliku text.txt

0

dokladnej odpowiedzi nie znam, mozesz zrobic na zasadzie parametrow albo parser np. (parametry) localhost/index.php?zapisz=1&co=tekst&gdzie=plik.txt :) mniej wiecej tak :-P a parser to w sumie bardziej uniwersalnie :d

0

Wysyłaj po prostu odpowiednie zmienne metodą POST. Poczytaj artykuł o IdHttp oraz jakiś kurs PHP.

0

dokladnej odpowiedzi nie znam, mozesz zrobic na zasadzie parametrow albo parser np. (parametry) localhost/index.php?zapisz=1&co=tekst&gdzie=plik.txt :) mniej wiecej tak :-P a parser to w sumie bardziej uniwersalnie :d

nigdy czegs takiego nie robilem czy jest o tym jakis kurs? lub podpowiece mi jak wykonac taki prosty zapisa jednegowyrazu w pliku ?

a czydaloby rade odrazy do serverahttp wyslac dane ze strony?

0

Moze najpiew zprecyzuj o co ci chodzi - o PHP czy zapisanie jakiegos tekstu do pliku? Jak to drugie to raczej nie problem, odczytujesz dopowiednio chocby URI i juz, co do PHP to juz wiecej problemow, dlle lub PHP.exe ...

0

chcialbym zrobic by po
wpisaniu na WWW textu-np. EXIT
przycisnieciu na stornie [wysli]
aby server wylaczal sie

0

lol, znowu cos innego, w kazdym razie nie wiem w czym problem, sprawdzasz w zadaniu parametr (najprosciej czy w stringu jest np ?action=exit), a na stronie form z method na GET i jakims editem z name=action.

0

ale jak sprawdzic przychodzacy do servera parametr?

0

Przeciez w kazdym demie prezentujacym serwer http jest jak 'zdobyc' urla, wiec w czym problem.

0

a mialbys takie demoktore to demonstruje?
bo ja przegladalemwszyskie demosy z delphi i nie moge wydobyc zadnej ratujacej mnie informacji

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0