ERROR: Could not install packages due to an OSError

0

Mam problem przy instalowaniu bibliotek w Python.
robie pip install Office365-REST-Python-Client i dostaje taki error

ERROR: Could not install packages due to an OSError: HTTPSConnectionPool(host='files.pythonhosted.org', port=443): Max retries exceeded with url: /packages/b8/68/73a3945f8ea97e2ba8134d524de454dd7b7db25e0538513386497fe200af/Office365_REST_Python_Client-2.3.13-py3-none-any.whl (Caused by SSLError(SSLCertVerificationError(1, '[SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed: unable to get local issuer certificate (_ssl.c:997)')))

Czy ktoś się spotkał z takim problemem ?
odinstalowywałem i instalowałem na nowo dalej to samo,
a jak robie py -m pip install --user Office365-REST-Python-Client to dostaje taki error

Can't find a default Python.

W environment variables dodałem ściezki i dalej nic. Pare godzin spędziłem na naprawie tego problem i już nie mam pomysłu :/

0

Sam sobie pomogłem. To dla ludzi którzy mogą w przyszłości mieć ten sam problem. Zamiast wpisywać pip install <nazwa biblioteki> to trzeba wpisywać pip install --trusted-host pypi.org --trusted-host files.pythonhosted.org <nazwa biblioteki>.

0

Ale to raczej tylko na Windowsie? Wcześniej na Unixach nic podobnego nie widziałem.

0
kbi64 napisał(a):

Ale to raczej tylko na Windowsie? Wcześniej na Unixach nic podobnego nie widziałem.

na linuxach na samym początku treba wpisac sudo

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1