Runtime Packages

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-11 20:52
0

Stworzylem program zawierający komponenty ActiveX, dokladniej F1Book. Mam problem z odpaleniem tej aplikacji na innym systemie, ktory nie zawiera zainstalowanego Broland Delphi. Ja korzystam z Enterprise 7. Przy wlaczonym Build With Runtime Packeges wyrzuca ze brak mu pliku rtl70.bpl, jak go skopiuje, to nastepnego itd. A jak je wylacze to proces inicjalizuje sie na chwile i wylacza sie pozniej a program w ogole sie nie odpala. Wiem, ze byly podobne pytania ale zedne z odpowiedzi mi nie pomogly.

Pozostało 580 znaków

2006-09-11 21:07
0
Maverick69pl napisał(a)

Stworzylem program zawierający komponenty ActiveX, dokladniej F1Book. Mam problem z odpaleniem tej aplikacji na innym systemie, ktory nie zawiera zainstalowanego Broland Delphi. Ja korzystam z Enterprise 7. Przy wlaczonym Build With Runtime Packeges wyrzuca ze brak mu pliku rtl70.bpl, jak go skopiuje, to nastepnego itd. A jak je wylacze to proces inicjalizuje sie na chwile i wylacza sie pozniej a program w ogole sie nie odpala. Wiem, ze byly podobne pytania ale zedne z odpowiedzi mi nie pomogly.

Musisz zarejestrować te kontrolke w systemie klienta. Skopiować kontrolke do katalogu systemowego (na przykład) Użyj serwera regsvr32 do rejestracji. (Start-> cmd-> regsvr32 Pokazę ci sie pomoc jak korzystać z tego cuda) Odznaczyć opcję Build with runtime Packages.
Winno działać...


Zapraszam:
http://www.pawelporwisz.pl
Potrzebujesz instalator? Napiszę go za Ciebie (NSIS).
Potrzebujesz program? Napiszę go za Ciebie (Delphi).

Pozostało 580 znaków

2006-09-12 00:24
0

Nie wiem czy o to Ci chodzilo, ale skopiowalam pliki rtl70.bpl i vcl70.bpl do windows\system32. Odpalilem 'regsvr32 rtl70.bpl' i 'regsvr32 vcl70.bpl' w command. Stworzylem exe'ca bez runtime packeges. Niestety dalej nic. Proces na chwile sie pojawia i znika a program w ogole nie startuje. Za dalsza pomoc bylbym wdzieczny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-13 14:58
0
Maverick69pl napisał(a)

Nie wiem czy o to Ci chodzilo, ale skopiowalam pliki rtl70.bpl i vcl70.bpl do windows\system32. Odpalilem 'regsvr32 rtl70.bpl' i 'regsvr32 vcl70.bpl' w command. Stworzylem exe'ca bez runtime packeges. Niestety dalej nic. Proces na chwile sie pojawia i znika a program w ogole nie startuje. Za dalsza pomoc bylbym wdzieczny.

Nie! Piszesz, że używasz w programie kontrolek ActiveX... F1book,. Właśnie to musisz wrzucic do katalogu systemowego i odpalic program(regsvr32), który zarejestruje te kontrolke w systemie.
Pozdr


Zapraszam:
http://www.pawelporwisz.pl
Potrzebujesz instalator? Napiszę go za Ciebie (NSIS).
Potrzebujesz program? Napiszę go za Ciebie (Delphi).

Pozostało 580 znaków

2006-09-13 22:52
Opi
0

Kontrolkę poznasz po rozszerzeniu: OCX

Instalując kontrokę możesz posłużyć się parametrem "/s" odpowiedzialnym za cichą instalację:

regsvr32 /s C:\Windows\plik.ocx

Przy deinstalacji możesz wyrejestrować kontrolkę parametrem "/u":

regsvr32 /s /u C:\Windows\plik.ocx

Pozostało 580 znaków

2006-09-14 18:41
0

Dzieki wielkie!!! Pomoglo. Dla przyszłych pokoleń :) Pliki, które należy skopiowac to :
VCF132.OCX
MFCANS32.DLL
OC30.DLL
MSVCRT20.DLL
do katalogu \windows\system32
nastepnie regsvr32 VCF132.OCX
i kompilowac bez Runtime Packeges.
Jeszcze raz wielkie dzieki. Pozdro...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0