python, socket, zdalny host przerywa polaczenie

0

Wie ktoś może gdzie leży problem? Siedzę nad tym od 3 godzin, szukając rozwiązania.

ERROR:
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat\client.py", line 18, in <module>
serv_conn()
File "C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat\client.py", line 12, in serv_conn
data = csock.recv(1024)
ConnectionResetError: [WinError 10054] Istniej�ce po��czenie zosta�o gwa�townie zamkni�te przez zdalnego hosta
[Finished in 0.2s with exit code 1]
[shell_cmd: py -3 -OO -u "C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat\client.py"]
[dir: C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat]
[path: C:\Program Files (x86)\Common Files\Oracle\Java\javapath;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0;C:\Windows\System32\OpenSSH;C:\Program Files\dotnet;C:\Program Files\Microsoft SQL Server\130\Tools\Binn;C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVIDIA NvDLISR;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Users\WOJTEK\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;C:\Users\WOJTEK.dotnet\tools]

1

Serwer Ci się wywala:

Traceback (most recent call last):
  File ".\test.py", line 30, in <module>
    thread.start_new_thread(nowy_klient(c, ad)) #utworzenie kolejnego w\u0105tku/procesu dla kolejnego klienta
NameError: name 'thread' is not defined

Nigdzie nie importujesz thread, ale nawet jakbyś to zrobił to nie zadziała, bo to metoda z Pythona 2. Użyj theading, przykład: https://www.geeksforgeeks.org/start-and-stop-a-thread-in-python/

0
tsz napisał(a):

Serwer Ci się wywala:

Traceback (most recent call last):
  File ".\test.py", line 30, in <module>
    thread.start_new_thread(nowy_klient(c, ad)) #utworzenie kolejnego w\u0105tku/procesu dla kolejnego klienta
NameError: name 'thread' is not defined

Nigdzie nie importujesz thread, ale nawet jakbyś to zrobił to nie zadziała, bo to metoda z Pythona 2. Użyj theading, przykład: https://www.geeksforgeeks.org/start-and-stop-a-thread-in-python/

Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat\client.py", line 18, in <module>
serv_conn()
File "C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat\client.py", line 12, in serv_conn
data = csock.recv(1024)
ConnectionResetError: [WinError 10054] Istniej�ce po��czenie zosta�o gwa�townie zamkni�te przez zdalnego hosta
[Finished in 0.1s with exit code 1]
[shell_cmd: py -3 -OO -u "C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat\client.py"]
[dir: C:\Users\WOJTEK\Desktop\czat]
[path: C:\Program Files (x86)\Common Files\Oracle\Java\javapath;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0;C:\Windows\System32\OpenSSH;C:\Program Files\dotnet;C:\Program Files\Microsoft SQL Server\130\Tools\Binn;C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVIDIA NvDLISR;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Users\WOJTEK\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;C:\Users\WOJTEK.dotnet\tools]

pozbyłem się błędu, ale połączenie nadal jest przerywane gdy odpalam klienta

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1