Django - ta witryna jest nieosiągalna

Odpowiedz Nowy wątek
2018-01-04 21:40

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Cześć mam problem. Uczę się z tutoriala. Zainstalowałem pythona i też django przez Anaconda https://anaconda.org/ .
Takie mam środowisko:
(myDjangoEnv) E:\Programy Python\Python Udemy\Python\My_Django_Stuff\first_project>python
Python 3.5.4 |Anaconda, Inc.| (default, Nov 8 2017, 14:34:30) [MSC v.1900 64 bit (AMD64)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
I teraz mam taki problem wpisuje sobie "python manage.py runserver"
I jak już to zrobił to kopiuje to do mojej przeglądarki http://127.0.0.1:8000/
I wyskakuje mi "ta witryna jest nieosiągalna"
A powinno wyskoczyć "it worked" Congratulations your first django project itd.

Czyli coś mi się zrobiło złego z siecią. Ktoś tam pisał, że to może być od jakichś DNSów. Ja akurat, gdy przyszedłem do akademika to mam internet kablowy to nam wcześniej kazali wpisywać jakieś pierwszy dns, drugi dns, bramka sieciowa itd. w komputerze, żeby można się było potem połączyć. I to od tego może być problem? Czy może przyczyna leży gdzieś indziej

edytowany 1x, ostatnio: Morgotheron, 2018-01-04 21:41

Pozostało 580 znaków

GN
2018-01-04 21:53
GN

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 1 dzień temu

1

A jak ustawisz automatyczne pobieranie tych dns'ów?


“Computer science education cannot make anybody an expert programmer any more than studying brushes and pigment can make somebody an expert painter.” ~ Eric S. Raymond

Pozostało 580 znaków

2018-01-04 22:04

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Bez zmian nadal to samo. U siebie w domu mam Internet, ale przez router i też mam problem gdy wpisuje "python manage.py runserver" i
kopiuje to do mojej przeglądarki http://127.0.0.1:8000/ i nadal mam ta witryna nie jest osiągalna

Google Chrome podpowiada dwa rozwiązania
Sprawdź połączenie (no to internet śmiga, bo właśnie słucham piosenek z youtube
Sprawdź serwer proxy i zaporę sieciową

edytowany 1x, ostatnio: Morgotheron, 2018-01-04 22:05

Pozostało 580 znaków

cmd
2018-01-04 22:05
cmd

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 42 minuty temu

Lokalizacja: Warszawa

1

Ale co mają DNSy do serwera developerskiego na localhost do którego się wbija przez 127...? Z ciekawości, wejdź w konsole (cmd) i wpisz 'ping 127.0.0.1', będę w szoku jak nie będzie odpowiedzi. Obstawiam zajęty port przez jakąś inną usługę, spróbuj odpalić server na innym porcie.

edytowany 2x, ostatnio: cmd, 2018-01-04 22:09

Pozostało 580 znaków

GN
2018-01-04 22:08
GN

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 1 dzień temu

1

Sprawdź czy jakiś program nie korzysta z portu 8000 - jeżeli tak jest to wyłącz go. Możesz to sprawdzić komendą netstat -a


“Computer science education cannot make anybody an expert programmer any more than studying brushes and pigment can make somebody an expert painter.” ~ Eric S. Raymond

Pozostało 580 znaków

2018-01-04 22:09

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Wpisałem i wyskoczyło mi coś takiego

Edit: tu jeszcze dałem to zdjecie z ATOM, bo w tym to robie wszystko

edytowany 1x, ostatnio: Morgotheron, 2018-01-04 22:11

Pozostało 580 znaków

cmd
2018-01-04 22:13
cmd

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 42 minuty temu

Lokalizacja: Warszawa

1

Spróbuj urochomić za pomocą tego

python manage.py runserver 0.0.0.0:8002

Możliwe że po wpisaniu wyskoczy Ci okno zapory systemowej, zezwól na dostęp

//edit Spróbuj też odpalić to ręcznie z konsoli windowsa, możliwe że Atom coś się gryzie z uprawinieniami.

edytowany 2x, ostatnio: cmd, 2018-01-04 22:16

Pozostało 580 znaków

2018-01-04 22:17

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Wpisałem niestety pisze, że ta witryna jest nieosiągalna. W help4 dałem widok z tej strony, a w help5 to co wpisywałem w terminalu. Okno zapory sieciowej niestety nie wyskoczyło

edytowany 1x, ostatnio: Morgotheron, 2018-01-04 22:18

Pozostało 580 znaków

cmd
2018-01-04 22:19
cmd

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 42 minuty temu

Lokalizacja: Warszawa

1

Po uruchomieniu serwera wciskasz crtl + C? Bo na screenie wygląda na to że serwer django został zatrzymany.

edytowany 4x, ostatnio: cmd, 2018-01-04 22:21

Pozostało 580 znaków

2018-01-04 22:22

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Chyba może rzeczywiście coś wcisnąłem, ale teraz spróbowałem drugi raz i mam tak. Nadal to samo

Edit tu jeszcze dodałem w help8 - ustawienia zapory sieciowej

edytowany 2x, ostatnio: Morgotheron, 2018-01-04 22:24

Pozostało 580 znaków

cmd
2018-01-04 22:37
cmd

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 42 minuty temu

Lokalizacja: Warszawa

Zamknij Atoma i odpal serwer z konsoli windowsa. Pamiętaj że musisz wcześniej uruchomić virtualenv.

edytowany 1x, ostatnio: cmd, 2018-01-04 22:37

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0