[php] post+odświeŻ

0

WITAM!

Wie ktos moze jak z poziomu skryptu php, zabobiec ponownemu wysłaniu POSTA do skryptu, przy ODSWIERZANIU strony ?

0

Podejżewam że nie istnieje taka możliwość, ponieważ za każdym razem gdy otwiera się strona skrypt na nowo się wykonuje. A zmienne wysłanne są cały czas w "buforze"

0

ja w php zaraz po odebraniu porcji w post odświeżam stronę poprzez "Header: Location" na HTTP_HOST + PHP_SELF i już się nie wyśle po odświeżeniu.

0

dosyć dobrym sposobem jest pzreniesienie logiki do innego skryptu. NA jednej stronie masz formularz ,do ktorego uzytkownik wprowadza dane, nastepnie akcja jest przkierowywana do pliku ,ktory działa na tych danych ,po czyym wraca z powortem an strone z formularzem.

0

hm...

unset();

?

0

ale o unset przeglądarka nie dostaje żadnej informacji więc to nic nie da, jak się przeładuje strone to wyśle te dane znowu

0

hm... ja robiłem unset z tablicą post i u mnie działało

0

wpadłem na mniej elegancki sposób, moze po prostu wyłączyć przycisk <ort>odświerz </ort>w przeglądarce :) wie moze ktoś jak to zrobic w js :D ?

0
jaaaa napisał(a)

wpadłem na mniej elegancki sposób, moze po prostu wyłączyć przycisk <ort>odświerz </ort>w przeglądarce :) wie moze ktoś jak to zrobic w js :D ?

Nie da się

0

Ja zrobilem tak samo jak Adamo. Jezeli po weryfikacji formularza jest wszystko ok. to nastepuje dana operacja (np. zapis danych do bazy) i przekierowanie: header z Location.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1