[php] źródło

0

Czy można odczytać źródło pliku php z czyjegoś konta www ???

//http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=35681 - m.M

0

Zdaje się, że zależy jak ma ustawione atrybuty plików ( CHMOD )

0

Serwer zawsze podaje wynik działania skryptu więć źródłem będzie to co on wygenereuje.
Żeby zobaczyć sam skrypt to z pominięciem serwera webowego... A to już zależy od bezpieczeństwa danego serwera.

0

ja zrobiłem kiedyś w ten sposób:
przed pobraniem pliku php nie wchodziłem na niego ( w przeglądarce jako na stronę), w GetRight'cie dałem Plik/Nowy url... (czy jakos tak) i wpisałem adres do pliku
zadziałało, ale strony, których wynik już widziałem nie dały się tak sciągnąć

0

ja zrobiłem kiedyś w ten sposób:
przed pobraniem pliku php nie wchodziłem na niego ( w przeglądarce jako na stronę), w GetRight'cie dałem Plik/Nowy url... (czy jakos tak) i wpisałem adres do pliku
zadziałało, ale strony, których wynik już widziałem nie dały się tak sciągnąć

Z calym szacunkiem ale mi to pod fantazje podchodzi :) No bo jak wpisujesz w GetRighcie url to piszesz http://jakis.tam.link/strona.php ale i tak apache czy co tam jest ci ta strone generuje bo laczysz sie przez protokol http a tam siedzi serwer i sciagasz to co on ci daje Zebys mogl tak zrobic jak napisales to musialbys wpisac np ftp://jakis.link/strona.php ale to juz wymaga autoryzacji wiec chyba cie ponioslo z tym ze tak ci sie udalo :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0